Hakuna Matata

2011-03-02
21:33:25

Lärarlegitimation! /S
Jag får väl erkänna att jag inte är direkt insatt i vad mitt fackförbund arbetar för. Men idag fick jag ett mail ifrån dem där de stolt berättar att de äntligen fått igenom att alla lärare nu ska ha en legitimation för att kunna få fast anställning. Jag klickade vidare och läste lite snabbt och inser nu att jag inte alls är färdig lärare längre!
Jag kan söka legitimation som förskollärare (om jag fattat rätt) men inte som lärare!

För att få lärarlegitimation ska man inte bara ha tagit ut lärarexamen, man ska också ha arbetat minst ett år, och från och med nu räcker inte ens det, nu ska man jobba minst ett år med en mentor, och hela det första året räknas som en provanställning!!!
Det är ju självklart jättebra att de inför sånt här för att höja kvalitén och statusen i yrket men fattar ni hur jäkla surt det känns att ha kämpat fyra år på universitetet och äntligen nå sitt mål, sedan jobba 2 år som förskollärare  och tänka att man kanske ska söka sig mot skolan och DÅ få veta att du inte har rätt att söka legitimation, nu skulle ett inträde i skolans värld innebära att jag måste jobba ett år med provanställning innan jag får det.... ett års provanställning!!! Hur tryggt känns det att köpa hus och och starta familj med en provanställning?!?! Nej... nu blir det nog förskolan for the rest of my life skulle jag tro vilket känns så jäkla surt även om jag trivs toppenbra...

Grr... Det här gjorde mig på uselt humör!

Kommentar:
#1: Linda

men va fan... ååhhh orka :(((

2011-03-02 @ 22:52:20
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: