Hakuna Matata

2011-03-16
20:49:48

en tanke kring föräldraskap /L
usch trött och uttråkad. idag hade vi läkarbesök. alla prover såg bra ut och han låg med huvudet ned min lilla vilde. önskar han kunde komma nu. kanske inte JUST nu men ni fattar ;)
idag jobbar J kväll vilket innebär att jag knappt ser honom med tanke på att jag förmodligen somnar snart. imorgon jobbar han heeela dagen så det blir samma då. känner mig med andra ord som en sån där övergiven dräktig valross :P Hade önskar att jag hade mami och bästis liiite närmre just nu. skönt det hade varit med en tv-kväll med fruktsallad och bara slösnack. det saknar jag enormt mycket faktiskt. men man kan väl inte få allt här i livet... snyft.


idag hade vi temaavslutning på jobbet. allt vi gjort det senaste året skulle visas fram. helt otroligt att trots att jag skrivit i månadsbrev, veckoplanering, stora skyltar och även på whiteboardtavlan i garderoben så lyckas föräldrar ändå heeeelt missa! Jag blir tokig. Okej att livet kan vara stressande och shit happens men det är en tendens att det alltid är samma personer därmed alltid samma stackars barn som står där till sist och väntar på mamma eller pappa. sånt som gör så ont i en... alltid de barnen som också är i barnehagen från öppning till stängning varje dag även om föräldrarna har ledigt. Vi har barn som är med oss fler timmar om dygnet än mamma och pappa och då kan ena föräldern jobba 60-80%. Varför skaffar man barn om man inte vill umgås med dem? Är det så jobbigt? Jag förstår inte vad man gör istället? Absoluta favoriten är också när föräldern kläcker ur sig att barnet är slitet/krasslig vid lämning men själva ska de åka hem för de har ledigt från jobbet idag. Så hämtar de helst så sent som möjligt också. Vid dessa stunder är det extra underbart när storebror/storasyster på andra avdelningen får vara hemma med mamma eller pappa och myyyysa...(som hänt flera gånger de senaste veckorna men ALDRIG en gång med lillebrorsan/syrran).

Nej fy fan för blinda föräldrar ibland.
SÅ-ska-jag-aldrig-göra-lärdomar :)

En pedagogs lillaaa synpunkt...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: