Hakuna Matata

2011-03-26
11:50:28

Boende fixat?! /S
God morgon mina vänner!
Idag är det en seg S som skriver till er... Igår hade jag en supertrevlig kväll med mina fantastiskt kollegor. Det blev knytis hemma hos C i hennes helt nybyggda lägenhet som var så himla fräsch! Det jobbiga med att se hur fint andra har det är att man själv får känslan av att bo i ett råtthål :p
Gallo Family Vineyard  Zinfandel

Det bjöds på goda pajer, quesedillas, parmaskinka, sallad, frukter och slutligen ost, kex, vindruvor och chips och till detta förtärdes det en del vin som liksom bara slank ner och jag som verkligen inte är någon vinfantast hade innan kvällen var slut hällt i mig nästan en hel flaska själv! Lite godare tycker jag att det är nu och det är så smidigt att ta med sig... jag som aldrig gillat varken öl eller vin och inte cider heller på sistone har fått släpa med mig blanddricka och goda vodkor men det känns så bökigt, en flaska vin är ju lite smidigare. Själv bidrog jag med en flaska rödvin som jag tror hette Gallo som jag kan tipsa om för den som fortfarande inte är någon vinfantast för det var väldigt lättdrucket.

När klockan var strax efter upp fick jag lifta med en kollega och hennes sambo, och jag slocknade i sängen ganska snabbt med tanke på att jag var uppe redan vid 5 på morgonen.

När jag vaknade dunkade det ganska bra i skallen så det tog en stund innan jag orkade mig upp men nu har jag fått i mig frukost, fått i mig lite frisk luft och solsken efter en kissrunda med Pepsi som jag nu ska ta med mig på en längre runda innan det är dags att hämta T vid tåget. Planen för idag var att besöka Hageby centrum i Norrköping för lite shopping, alltid kul att se något nytt! Men vi får se... vädret är ju kanon så det känns lite sådär att stänga in sig i en galleria kanske.

För att avslutningsvis referera till rubriken så ringde mäklaren till T igår och berättade att det vinnande budet på en av de lägenheter vi varit med och budat på, hade dragits tillbaka så vi har nu det vinnande budet! Det innebär ju att lägenheten är vår om vi vill ha den. Nu känner jag mig dock inte lika säker som tidigare på att jag vill ha den. Eftersom vi inte vann budgivningen för 2 veckor sedan så har jag liksom glömt den lägenheten och riktat intresset mot andra lägenheter. Vi har ju hittat en lite mindre 3:a som det är riktigt billig avgift på och som troligtvis inte kommer bli lika dyr då det området, eller den delen av området inte är så attraktivt. Vår tanke med att köpa bostadsrätt är ju att få en lägenhet som är stor nog för oss att växa i och som i slutändan är billigare än en hyresrätt så att vi kan spara ihop mer pengar till en handpenning till framtida husköp.

Månadskostnaden på den lägenhet vi nu har vinnande bud på skulle bli på runt 6500kr/mån och då är 4000kr av det avgift, resten amortering. Den lägenhet vi kollat in nu har en avgift på bara 2700kr så skulle den gå upp till så mycket som 800 000kr så skulle vi ändå bara få en månadskostnad på 4900kr/mån och det är ganska stor skillnad om man ska se på vårt sparande... det skulle bli 16 000kr om året som vi tvingas lägga mer... 16000kr man istället skulle kunna lägga på sparande. Sen är det ju inte alls säkert att vi får den lägenheten i slutändan då säljaren tydligen överväger att skippa budgivningen och ta ett bud han redan fått och då står vi där utan någon lägenhet alls igen....!

Om man ser till skicket på lägenheterna så är de lika slitna båda två så arbetet är detsamma med dem, de ligger på samma våningsplan också. Den stora skillnaden är väl läget och kostnaden för dem och sedan planlösning och så. Den på hagaborg har helt klart läget som stort + , och även den stora balkongen och planlösningen. På minussidan är dock bristen på förvaring då det inte finns några garderober, enbart ett förråd men det är det enda förråd som finns till lägenheten så det blir ju inte så mycket förvaringsplats.
Den på Norrstrand har väl egentligen bara priset som stort + och att det finns lite mer förvaring i lägenheten i form av garderober + fräscht badrum. Sen är planlösningen varken bra eller dålig, och balkongen ser ut att vara ganska liten men man får ändå plats med två stolar och bord och den är fint iordninggjord... så vi har som sagt lite att fundera på...!

Nu är det dags för promenad i solen!

  • Planritning 3-D





































Planlösningen på Norrstrand, den billigare lägenheten. Här är badrummet kaklat (standardkakel med plastmatta på golvet).


http://media.fastighetsbyran.se/5704491.jpg?Bredd=1000

Planlösningen på den lägenhet som är vår om vi vill! Egentligen är det en vägg i vardagsrummet så det blir som en liten korridor mot köket från hallen. Den väggen kan man dock riva om man vill. Här är badrummet orginal sedan -78 med våtrumstapet som är vit med något mönster och plastmatta som är mörkbrun.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: