Hakuna Matata

2011-03-01
19:34:01

Bankmöte, check! /S
Då har man samlat på sig ytterligare ett vuxenpoäng!
Nu är vi nämligen hemkomna efter vårt första bankmöte för att ansöka om ett lånelöfte som man tydligen bör ha redan när man börjar sökandet efter bostad. Tyvärr resulterade inte dagens möte i något konkret lånelöfte då hon tydligen inte kunde ge oss det då reglerna skiljde sig mellan olika städer trots att det är samma bank. Det hade tydligen med hur bostadsmarknaden såg ut i den stad man skulle köpa, och hon kunde bara marknaden i Lkpg. Men hon hjälpte oss i alla fall att göra lite olika beräkningar, dels med olika räntesatser och dels med olika inkomster då jag inte vet hur det ser ut med jobb för min del.
Det ser dock inte ut som att det kommer bli några direkt problem. Nu sitter T istället i telefonkö då hon trodde att de kunde hjälpa oss mer där, men vi får väl se hur långt hans tålamod räcker då han har plats 28 i kön :p

Nu är det bostad som hjärnan snurrar runt, och jag måste säga att den roliga biten försvann mycket i och det att det helt plötsligt är på riktigt. Jag har tittat på både bostadsrätter och hus i flera år och drömt och tänkt att om vi bara hade jobb och bodde i rätt stad så... Nu bor vi snart i rätt stad men oj vad svårt det är att veta hur mycket en lägenhet är värd, hur högt bör man gå i en eventuell budgivning. Är det rätt lägenhet till eventuellt rätt pris... eller är det bättre och vänta på något som eventuellt är bättre...?! Nu handlar det ändå bara om en bostadsrätt, jag kan tänka mig att ångesten kommer vara ännu värre när det handlar om hus och ungefär dubbla summan i lån!

Hur som helst så känns det ändå bra att ha varit på bankmötet och räknat på lite olika scenarion med någon som har koll på läget.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: