Hakuna Matata

2011-06-14
16:02:07

Så jädra skönt! /S
"Om du har till exempel dubbla behörigheter, förskola och grundskolans tidigare år, räcker det med att du gör ett introduktionsår i en av skolformerna för att få legitimation i båda skolformerna. "

Det här svaret hittade jag bland Lärarförbundets svar på frågor kring lärarlegitimationen. Det innebär ju att jag, som har just dubbel behörighet för både förskola och grundskolans tidigare år men bara har arbetat i förskolan, redan i sommar kan ansöka om legitimation både som förskollärare och lärare i grundskolans tidigare år utan att först behöva gå ett introduktionsår som lärare!

Förutom den härliga nyheten så fick jag ett sms från T idag som berättade att vi kommer få tillträde till vår nya lägenhet redan i mitten på juli istället för 1 augusti. Jag kommer snart få njuta av sambolivet igen, jag kommer få njuta av att vara karlstadbo i min egen lägenhet, och få njuta av min nya balkong i sommar innan det är dags att börja jobba. Tanken på att spendera hela min semester som inneboende hos mamma och pappa har verkligen känts jobbig. Nu kan jag och T istället få njuta av semester tillsammans och att åter få vara sambos!

Utöver detta har jag också kunnat söka lite lediga tjänster under de senaste dagarna efter en tid av absolut torka vad gäller jobbannonser. Förvisso är det bara 2-3 av tjänsterna jag sökt som är fasta anställningar men de andra är långtidsvik vilket lockar mycket, mycket mer än tanken på att behöva bli springvikarie i höst. Men vi får väl se om ansökningarna leder någon vart...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: