Hakuna Matata

2011-06-19
21:36:47

Inredningsdrömmar /S
Nu när flytten närmar sig så går jag och drömmer om nya möbler och lite nya möbler kommer att köpas. Vi har bland annat sålt vår gamla, fula TV- bänk så en ny sådan måste det investeras i. Vi har också lagt ut en annons på vårt vitrinskåp som vi egentligen gillar men vi vill ha ett vitt istället för björk som vi har idag. Sedan är vi urless på vår nersuttna Ektorp-soffa. Jag tycker att den är jättefin men den är fruktansvärt obekväm att sitta i. Till den nya soffan drömmer jag även om ett nytt ovalt soffbord. Nu när vi vårt matbord ska stå i ett stort vardagsrum drömmer jag även om en matsalsgrupp med plats för 6 personer istället för ynka 4 personer som vi har nu.... Sedan vill jag ha nya mattor!

Ha ha ha... ja, ni hör ju... det är en hel del vi vill ha så det är väl snarare drömmar än planer kanske!
Något som jag verkligen vill ha i alla fall och som jag planerar att köpa är en ny taklampa. Jag drömmer nämligen om en kristallkrona och nu tror jag att jag har hittat en fin, till rätt pris!!
productdetail_zoomin is missing
Den här fina lampan är från Ellos och den kostar 1499kr, vilket känns som ett helt okej pris tycker jag. Men det allra bästa är ju att man får ju hela tiden rabatterbjudanden från Ellos stup i kvarten på typ 50 % så då känns det ju ännu mer okej! Så nu ska jag bara invänta att en nya sådan rabatt ska hamna i min inkorg på mailen så att jag får köpa den. Tror den skulle kunna bli jättefin i vårt nya vardagsrum, så nu måste jag bara övertyga T tills han tycker det samma ;)

Sen har vi även spanat in den här soffan på Mio;

Det var en soffa man fick välja utförande på helt själv. Vi vet inte riktigt hur vi skulle vilja ha den, men det lutar åt en 3- eller 4-sits soffa med en stor fotpall i en grå klädsel åt det ljusare hållet.

Sen skulle jag vilja ha ett nytt soffbord för att matcha, just nu är jag mest sugen på ett ovalt eller runt, eller ett i olika höjd...
som det här...

VEJMON Soffbord, ekfaner Längd: 140 cm Bredd: 66 cm Höjd: 47 cm
































...eller det här...


Sen var det ju det där med TV-bänk och vitrinskåp också. Jag har hittat en kombination på Ikea som jag gillar men jag vet inte om det kanske är för stort för att passa vårt nya vardagsrum så det är väl bara att avvakta och sen antar jag...
BILLY Bokhyllekombination med tv-bänk, vit Bredd: 280 cm Max. djup: 39 cm Höjd: 202 cm Max. bildstorlek platt-tv: 46 "
Sen har jag hittat ett matbord jag gillar, ett väldigt enkelt men som jag ändå tror skulle bli fint med en snygg duk och kanske matchande sittdynor. Den här gruppen var inte heller särskilt dyr (4795kr), och jag gillar att det går att sätta på en skiva till i varje ände för att förlänga bordet.

Men även om det inte är så dyra möbler jag faktiskt gillar så blir det ju väldigt dyrt i slutändan om man skulle köpa allt detta. Jag och T har fortfarande två innestående förlovningspresenter att hämta ut hos våra föräldrar så kanske man ska önska sig någon möbel.

Något som vi SKA köpa direkt är två köksskåp som vi sedan lägger en laminatskiva ovanpå. Vårt nya kök är nämligen ett minimalt arbetskök med ingen som helst arbetsyta. Men vi har kollat på Ikea och det vi ska ha kommer förmodligen kosta max 2000kr vilket känns överkomligt då man förmodligen inte kommer ha några problem att sälja det den dagen man flyttar, till de nya hyresgästerna. Sen vill vi ju ha något att sitta på, på vår nya balkong så några sköna stolar kommer vi nog också investera i ganska snart så vi kan njuta av balkongen under sommaren.

Men som min visa kusin sa till mig när hon var tre år gammal...

"Att önska kostar inget!"

Kommentar:

Jag hoppas att du fortsätter med att uppdatera din blogg - den har verkligen potential :D!

2011-07-20 @ 16:10:06
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: