Hakuna Matata

2011-06-01
18:57:35

3000, 1500, 300, 900... /S
Ett av livets mysterium måste ju vara hur alla utgifter verkar komma samma månad?!?!?!

Den här månaden är det för vår del hemförsäkring, bilförsäkring, hundförsäkring som kommer och ovanpå det kommer veterinärkostnader!

Igår besökte jag nämligen veterinären då Pepsi kliar sig mer och mer och det var ganska tydligt att den här klådan inte lär försvinna av sig själv. När jag väl ringt veterinären upptäckte jag dessutom att han var helt kladdig i ena örat =öroninflammation! Skönt nog fick jag en tid inom ett par dagar så igår åkte vi dit. Väl där kände jag mig som världens sämsta matte när jag rabblade upp alla hans åkommor, även om jag vet att alla de här problemen kom samtidigt alldeles nyligen. Hur som helst så fick vi en bra veterinär som tog skrapprover på allt och frågade ut mig om allt för att kunna utesluta så mycket som möjligt. Sen fick jag och Pepsi roa oss på egen hand i 20 minuter medan vi inväntade provsvaren. Skönt nog kunde han med hjälp av dem utesluta parasiter, tydligen har han någon djupgående inflammation som kanske förvärras genom stress, och i öronen var det mycket jäst som tydligen var vanligt men det var ju inte bra när det blev så här mycket. Egentligen hade jag tänkt slå två flugor i en smäll och sett till att han fick sina vaccinationssprutor i samband med besöket men tydligen ska man inte vaccinera med infektioner i kroppen så det får helt enkelt vänta.

När diagnosen var ställd så fick jag en hel lista med saker att göra. Han ska nu äta penciliin 2/3 delars tablett 2 gånger om dagen, båda hörselgångarna ska sköljas en gång om dagen med något stinkande medel, och två gånger i veckan ska han badas med specialschampoo som ska verka 10 min innan man får skölja bort det, och helst ska han gå med en påsklämma i öronpälsen så att öronen ligger bakåt och luftar hörselgångarna när vi är inne. Sen ska jag givetvis försöka få honom att låta bli att klia, tydligen ville han inte sätta tratt på honom i och med öroninflammationen. Sen bokade vi in ett återbesök nästa fredag då vi ska se om det blivit bättre eller om han måste sätta in antibiotika. Med andra ord har jag fullt upp just nu med lilla vovven och pengarna försvinner snabbt från kontot, men huvudsaken är ju att han blir bra snart.

Så istället för att åka till Karlstad ikväll så valde jag att ta tag i det första av många bad för Pepsis del och bara vara hemma och ta det lugnt och istället åka mot karlstad tidigt imorgon bitti.

Ha en lång och skön helg nu allihop!!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: