Hakuna Matata

2011-12-29
21:54:12

Tick.......tack.......tick........tack...... /S
Tänk så långsamt tiden går ibland...
Den här veckan har jag jobbat och det har varit långt ifrån stressigt! Idag hade vi totalt 6 barn på lika många personal och barnen lekte jättebra helt på egen hand. Jag gjorde något halvtappert försök till att planera lite men då datorn på jobbet kraschat så blev det inte så mycket gjort. Plockade bort julen och försökte göra en grovplanering för våren och vad jag känner är viktigt för mina blivande skolbarn att ha med sig men så mycket mer än det hade jag inte motivation till att ta tag i. När det är så himla lugnt så går ju tyvärr tiden så fruktansvärt långsamt också...! Men nu är det bara en enda dag kvar av den här arbetsveckan och det är härligt nog en kort sådan.

Idag hoppade jag upp på träningscykeln här hemma för andra gången. Det tar emot att ta tag i det men när jag väl är igång så är det faktiskt riktigt skönt och när jag kliver av cykeln så har jag lite lättare för att gå - antar att det är för att knät är ordentligt uppvärmt, något det inte blir när jag går då jag fortfarande har en haltande, långsam gång.  Hittills håller jag stenhårt på de där 10 minutrarna som sjukgymnasten rekommenderade men däremot har det bara blivit en sådan omgång istället för två om dagen som hon sa. Pinsamt nog så är jag varm efter de två minutrarna med långsamt cyklande vilket gör mig taggad på att cykla ännu mer, men det får vänta tills jag vet vad sjukgymnasten anser om det. Det är i alla fall skönt att känna att träningsmotivationen börjar komma krypande... Fast lite depp blir man ju när man ser att man på de där 10 minutrarna lyckats med att förbränna ungefär en halv ruta på en 200g chokladkaka, och choklad har det ätits i mängder under julen!

I övrigt händer det otroligt lite i mitt liv - jag jobbar, kommer hem, och landar i soffan där jag sitter tills det är dags att gå och lägga sig i stort sett. Jag gjorde ett försök att gå ett varv på mellandagsrean här om dagen men det visade sig vara för jobbigt för efter 1,5h var jag helt slut i mina knän efter att ha stapplat runt, kändes inte som att jag skulle orka gå en enda meter till och jag blev riktigt stel resten av kvällen och dagen efter. Så nu undviker jag promenader i längre sträckor åter igen. Sjukgymnasten och läkare får säga vad de vill, men inte förrän jag lyckas gå någorlunda normalt kommer jag promenera för jag känner ju hur mycket jag sliter på kroppen så länge jag stapplar, spänner i stort sett hela kroppen... Egentligen kanske jag borde cykla och sen promenera?

Nu ska jag ägna några minuter till åt att surfa runt på nätet innan jag kryper ner i sängen med en bok...

Ha en skön helg allihop!!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: