Hakuna Matata

2011-12-22
16:28:48

Klicker-update igen /S
Med tanke på att T har fått stå för alla Pepsis promenader så har jag plockat fram klickerna här hemma för att kunna roa min hund lite på egen hand. Fantasin börjar tryta på vad jag kan lära honom som är relativt enkelt. Hittills har han lärt sig krypa, Give mer five, snurra, sick-sacka mellan mina ben och nosa på ett visst föremål i utbyte mot godis.
Den här gången tog vi oss an den lilla utmaningen att lära oss rulla. Vi tränade i cirka 5 minuter igår och det gick bra, och till min stora glädje så rullade han på andra försöket när jag plockade fram klickern idag igen!! Det är så häftigt att se hur megataggad han blir när jag tar fram den där lilla klickern och det märks att han tycker att det är superkul och verkligen VILL göra rätt. Det märker jag på hans sätt att vara då min lilla lugna vovve helt plötsligt blir ganska speedad och från att ha varit "normalt" intresserad av frolicgodis så blir han megaintresserad!
Det är också häftigt att se hur han utvecklats. Från att mest ha suttit och stirrat på mig när jag tagit fram klickern (man ska vänta ut hunden och låta hunden själv komma på vad den ska göra) så kör han nu igenom hela registret med trick som vi tränat på - allt för att göra mig till viljes och få en liten godisbit.

Jag har ju också börjat försöka mig på att lära in en sak stegvis och det är apporteringen. På den biten går det dock fortfarande ganska trögt. Men från att inte ha sett några som helst framsteg så kan ju nu i alla fall se ett liiiiitet framsteg men jag har tycker det är otroligt svårt att klicka vid rätt ögonblick och att veta när det är dags för nästa steg i inlärningen. Men vi fortsätter kämpa!

Kul är det i alla fall och jag kan verkligen rekommendera klicker för er som inte har testat det. Om man håller sig till enkla 1-stegs trick och bara läser igenom grunderna i klickerträning så kan man hitta på en hel del även utan att gå kurs!!

http://www.vipdog.se/Shop/Image/Article/Kicker%20klin_Thumb.jpg


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: