Hakuna Matata

2011-12-07
20:55:39

Gåstol eller inte? /L
Vi närmar oss tiden för gåstol. Jag märker att lilleman skulle behöva få mer fysisk aktivitet (han har mycket energi!) och att slänga runt och leka med honom hela tiden orkar ingen. För han får aldrig nog. Ligga på golvet går bra en stund men han vill så mycket mer. Därför får man nu höra att man borde skaffa en gåstol till honom.
Stora frågan är då, är det bra eller inte? En del säger att man inte ska "hjälpa" till utan låta barnen utvecklas på egen hand men å andra sidan så är det en rolig grej.

Så jag googlade. Mängder av artiklar om "varning för gåstolar" kom fram, men alla hänvisade till samma källa.
Då var varningen att det skett så mycket olyckor med gåstolen pga att de inte uppfyller säkerthetskraven. Ett krav är att det ska finnas en gummilist på undersidan som ska fungera som ett stopp. Men olyckorna de skriver om handlar om barn som trillat med stolarna nedför trappan. Det är inget problem för oss, här finns det inga trappor.

What to do?

viforaldrar.se


Kommentar:
#1: Sandra

Hoppgunga finns ju alltid också som fysisk aktivitet. Köp vad ni känner för och skit i resten. Förstår att det måste vara svårt att fastna i alla artiklar och tankar från alla håll men även om det skulle vara sant att det hämmar den motoriska utvecklingen så tror jag inte att det är någon stor grej. Till slut kommer han ju knalla själv. Lindas Oscar hade gåstol, Therese Zander hade det inte - båda går ;) Så länge inte gåstolen blir hans enda sätt att ta sig fram är det nog ingen fara. Sen när han blir lite äldre och försöker ta sig fram kanske man kan ta bort den för att hjälpa honom att träna att gå utan... Men vad vet jag, bara ännu en åsikt ;)

2011-12-07 @ 21:15:04
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: