Hakuna Matata

2011-08-14
20:06:17

Time flies /S
Hjälp vad den här veckan har gått fort!
Förstår verkligen inte hur tiden kan gå så himla fort trots att man inte gör något om dagarna. Jag har i alla fall lyckats gå upp kl 8 varje dag vilket var ett av mina mål nu när jag blev ensam hemma. Det har känts bra att gå och lägga sig samtidigt som Tobias, och komma upp tidigt på morgonen. Sen att jag inte nyttjar den där timmen jag får "extra" av att gå upp tidigt är ju en annan sak :p
Det där med att Pepsi ska få komma ut på såååå många och långa promenader har ju helt klart gått åt pipsvängen. Faktum är att jag bara lyckats ta mig ut på en enda lång powerwalk utöver de vanliga långpromenaderna.

I början av veckan var jag ju även iväg på en anställningsintervju gällande några längre vikariat. Det som var jobbigt den här gången var att jag gick dit med en nervositet jag inte känt av vid de tidigare intervjuerna. Jag vet inte alls var den kom ifrån... kanske är det att jag börjar känna en viss press att alla andra börjar jobba och jag inte har något jobb att gå till? Hur som helst så kändes det som att det gått sisådär, kändes som att man gett väldigt flummiga och otydliga svar, men helt kasst tyckte de tydligen inte att det gått för på fredagen ringde de och erbjöd mig ett vikariat. Jag valde faktiskt att tacka nej till just det på grund av olika orsaker som jag inte vill gå in på men jag fick intrycket av att det var en ganska tuff tjänst, och just nu känner jag mig inte så tuff, är inte så säker på att jag har den energi och arbetsglädjen ännu efter ett tufft år i Lkpg på jobbet. Det var egentligen det sista halvåret i Lkpg som jag äntligen började hitta arbetsglädjen igen och jag är livrädd för att ta en tjänst som är så påfrestande att jag tappar den glädjen igen. Jag visste att det fanns ett vikariat till ute i detta område så jag frågade om den tjänsten och jag fick ta den istället om jag ville! Så i slutet av augusti kommer jag börja jobba ca 75%, förmodligen ännu mer, på två olika förskolor. Det är ju inte drömjobbet i den bemärkelsen att man helst vill ha en fast tjänst på en avdelning, istället för att hoppa runt på olika avdelningar men jag tror att det ändå kan ge mig mycket erfarenhet att jobba så här... förhoppningsvis kan jag få en fast tjänst eller annan form av anställning när mina 6 månader är förbi.
Just nu gläds jag bara åt att få ett jobb att gå till och att veta att inkomsten är säkrad de kommande månaderna. Det känns också skönt att få ett jobb med arbetskamrater då jag längtar efter att få lära känna lite människor i den här stan utöver min familj och Ts vänner. Att få hitta en vardag i Karlstad :)

I och med att jag börjar jobba behöver vi någon som tar hand om Pepsi och det har jag faktiskt lyckats med att luska fram under veckan som gått, en daghusse som har suttit i styrelsen för Djurskyddet, samt ska studera till veterinär... det känns faktiskt väldigt tryggt just nu. Vi har hittills bara haft mailkontakt men ska ses imorgon för att känna av läget lite. Det är ännu mer perfekt på så vis att han bor 600-700m härifrån i riktningen mot Ts jobb så han kan bara lämpa av Pepsi på vägen dit!

Det känns skönt att saker och ting löst sig för tillfället även om jobbjakten fortsätter i den bemärkelsen att jag kommer leta vidare efter en passande tills vidare-anställningen.

Nu när jag fått jobb, så har jag blivit sugen på en ny cykel då jag hoppas på att schemat ser så ut att det passar för mig att cykla de 7km som jag har till det ena jobbet, åtminstone 1 dag i veckan. Min cykel är superbra förutom den detaljen att växlarna är trasiga vilket gör min superbra cykel till en rätt dålig cykel. Jag har tittat runt lite igår och idag men det är jättesvårt att veta hur mycket pengar man ska lägga på en cykel, med tanke på att vi inte har någonstans att ställa in den så är den ju väldigt utsatt för cykeltjuvar och då känns det Skeppshult STC Elite (dam)så där att köpa en cykel för 6000-7000kr. Jag tänkte ta en sväng till Biltema imorgon och kolla in deras utbud, men efter vad jag sett på nätet så har de inte riktigt det jag letar efter vilket är en 7 eller helst 8 växlad cykel med fotbroms och pakethållare i en traditionell modell... alltså en rak ram istället för de populära svängda ramarna. Men vi får väl se... jag är ju som sagt hemmafru i stort sett resten av augusti så jag har ju några dagar på mig att leta fram en drömcykel till rätt pris.

Tips mottages gärna by the way!

Nu ska jag återgå till mitt soffmys... Hej på er så länge!





Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: