Hakuna Matata

2010-08-06
20:23:57

Fredag, underbara fredag /S
Första arbetsveckan är avklarad och återigen njuter jag av en sån där härlig fredag som man bara kan få om man jobbat hela veckan, fredagarna blir verkligen så speciella då!

Veckan har varit lugn med få barn så vi har alla kunnat sitta ner och planerat för hösten och pyssla med sånt man sällan har tid med annars. Inne på vår avdelning har vi näst intill gjort en total makeover och nu äntligen, efter över ett år på förskolan så känner jag att vi har en avdelning med inbjudande, trevliga rum, det känns som att vi äntligen lyckats skapa flera rum i rummet så att säga! Förhoppningsvis kommer det att funka när hela barngruppen kommer indundradandes om ca 1 vecka. Ännu mysigare kommer det bli om vi kan få till ett besök på IKEA...

I övrigt har veckan varit lugn, har mest pysslat här hemma. Bland annat har det äntligen inhandlats nya batterier till vår våg som stått oanvänd det senaste halvåret. Jag tänker inte nämna några siffror men oj vilken besvikelse som mötte mig! Förra året vi ungefär den här tidpunkten hade jag lyckats bli av med 12kg som varit alldeles överflödiga, och jag kände att jag hade en kropp som orkade mycket mer och som jag trivdes i, samtidigt somjag kände mig oerhört stolt över mig själv som faktiskt lyckats nå ett vikt/träningsmål för en gångs skull...
Nu, ett år senare så har jag gått upp alla de kilo, vartenda jäkla kilo + ytterligare ett halvt kilo! Det känns så oerhört tungt samtidigt som man blir så besviken på sig själv som inte satt stopp tidigare när man ändå märker hur kilona kommer smygandes... Hur som helst... Nu har jag nått min absoluta stoppvikt, det är inte okej med alla dessa kilon, och då pratar jag inte om det för utseendets skull utan för hälsans... Ska man någon gång gå ner i vikt så är det ju innan man skaffar familj och man bara har sig själv att ta hand om... sen vet jag att kvinnor som är överviktiga har svårare att bli gravida och jag vill verkligen inte hamna i den sitsen om några år när det känns som rätt tid att skaffa barn, att man inte blir gravid bara för att man själv försatt sig i en sådan sits....

Så nu går startskottet igen! Dags får tränings/viktminskningsomgång nr 2... Den här gången kommer det alla gånger bli tuffare än förra gången då jag inte kan styra över mina måltider på samma sätt som förra gången när jag pluggade och var i stort sett "ledig" hela veckorna. Då kunde jag träna när jag kände att jag hade mest energi, och äta måltiderna på ett sånt sätt att jag aldrig behövde känna någon direkt hunger. Nu äter man med barnen och det blir alltid att man kastar i sig mat utan att egentligen ha tid att känna efter när man blivit mätt.
Två gånger i veckan har i alla fall T lovat att jogga med mig under vardagarna så det är ju en början, målet är att i slutändan orka jogga i stort sett 5 km utan att gå... Vi tog första 5km-varvet igår men det blev givetvis en hel del gång. Man det kändes bra, jag orkade mer än vad jag hade förväntat mig! Varje joggingrunda kommer följas med några styrkeövningar här hemma, precis som förra gången... Det som jag skiljer från förra gången är när jag sätter slutdatum. Förra gången hade jag ett år som mål, det skulle jag kunna ha denna gång också men jag är inställd på att det kommer att ta längre tid än förra gången... Mest för att jag trots allt vill njuta av det goda i livet och unna mig godis och lite extra god mat på helgen ;)

Jaja, nog tjatat om min vikt men som sagt, det var en enorm besvikelse att se att allt man jobbade för nu är bortkastat, och den enda jag kan skylla är mig själv!

Nu ska jag i alla fall njuta av en härlig middag som darling fixat, det är flintastek som står på menyn med lite halloumi, färskpotatis och sås och till efterrätt blir det brieost och kex ikväll som ska avjnutar till hyrfilmen Valentine´s day :)

Ha en underbar helg mina vänner!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: