Hakuna Matata

2009-11-24
17:45:14

Tisdag /S
Hej!
Den här veckan har sjukdomarna slagit hårt mot vår förskola både vad gäller personal och barn, dock handlar det bara om vanliga förkylningar och ingen svinis. Idag fick jag vara själv på min avdelning tillsammans med en vikarie då båda mina kollegor var hemma idag och det ser ut som att jag kommer bli ensam resten av veckan också vilket känns sisådär då det råder vikariebrist så risken finns ju att jag blir helt ensam med hela barngruppen! Även om vikarien var jättebra så blir man ju lite tröttare än vanligt efter en jobbdag. Min kära kollega S sa att hon fick en deja vú-känsla när jag berättade att även vår andra kollega var hemma för det är ju bara någon månad sedan det var lika dant då jag fick gå ensam eller med vikarie i cirka två veckors tid för att mina kollegor var sjuka.

Idag var i alla fall min tur att sluta tidigt och tack vare att vår planeringsavlösare kunde gå in på avdelningen under eftermiddagen så slapp jag jobba över. Så 13.20 när jag slutat jobba åkte jag och hämtade Pepsi boy hos dagmatten och åkte ut till Tinnerö eklandskap där vi strövade runt en stund i eftermiddagssolen. Vi hittade till en agilitybana som var inhägnad som tillhörde någon hundklubb. Det fanns inte en kotte i närheten så jag tog med honom in och provade på de olika hindren. Han var ju mest intresserad av att nosa på allt och pinka ner stället men jag fick honom i alla fall att prova alla hinder och jag måste säga att jag var riktigt imponerad då han verkligen provade alla hinder! Han gick genom en lång tunnel utan problem, gick på gungbrädan utan problem, hoppade genom däcket utan problem, gick på "balansbommen" utan problem gick upp och ner för den branta stegen/backen... allt gjordes utan tvekan, var riktigt impad över hur modig han var även om jag sedan innan vet att han är lugn då han inte reagerar på höga ljud eller häftiga rörelser. Tyvärr gjorde han också alla hinder utan att visa någon större entusiasm vilket kanske var lite trist eftersom jag funderat lite på att gå en agilitykurs.... men vi får se. Jag får väl prova någon mer gång när jag har med mig lite godis och när inte banan är dränkt i vatten, för någon vidare fart blev det ju inte då det plaskade om varje steg man tog!

Väl hemma så plingade hantverkarna på, imorgon drar de nämligen igång med den stora badrumsrenoveringen i vår lägenhet men de ville gärna byta lås och täcka lite redan idag om de fick. Pepsi låg och glodde på dem från sovrummet medan det gick främmande män in och ut ur lägenheten medan jag försökte att sysselsätta mig i väntan på att de skulle gå.

Min kära sambo har för andra dagen idag en 12h dag på universitetet så jag är lämnad här i min ensamhet för ytterligare cirka 2,5 timma. Under den tiden ska jag ta och bada Pepsi, det gäller ju att passa på med tanke på att vi kommer vara utan dusch de kommande två veckorna :(

I helgen har jag bestämt mig för att åka till Karlstad, tyvärr verkar det dock som att T kommer stanna i Linköping då han har en hel del plugg så vi får väl se hur jag ska nyttja helgen. Jag är lite sugen på en utekväll men det var rätt tydligt att mina kära systrar förvandlats till trötta småbarnsföräldrar under vår senaste utgång så vi får väl se om de är taggade i helgen. Annars får man väl passa på att hälsa på släkten lite kanske...

Hur som helst, hoppas er arbetsvecka ser roligare ut än min!

PS. idag är det en månad kvar till julafton! DS.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: