Hakuna Matata

2009-11-17
16:48:32

Tisdag /S

Hej på er!
Idag har jag för första gången i mitt liv besökt ett hundtrim. Om det var första gången för Pepsi har jag tyvärr ingen aning om. Syftet med vårt besök var i alla fall att han skulle få sina öron rakade på insidan då han inte gärna låter mig komma nära med saxen + att det driver mig till vansinne varje gång vi försöker. I alla fall, besöket var helt spontant utan någon som helst planering, jag kom på idén att göra det då jag slutade tidigt idag och tänkte att det kanske var lika bra att passa på. Egentligen ville jag nog mest åka dit för att se om det överhuvudtaget skulle vara möjligt för någon att komma i närheten av hans öron med en rakapparat.

Väl framme gick jag fram till disken och försökte överrösta ljudet av en skällande hund och tre rakapparater som var igång. Jag berättade om hans bakgrund, att jag inte haft honom så länge och att jag inte har någon aning om hans erfarenhet av trimning + att jag ville raka insidan av hans öron. Hon tittade lite på hans öron och tyckte att jag även skulle ta en del utvändigt då det var en del tovor (+att cockrar ska rakas på den övre delen av örat), så sagt och gjort så tog hon min gosse och bad mig vänta vid fotöljerna. "Väntrummet" såg precis ut som ett väntrum hos frisören med tidningar, fotöljer, några få ställ med saker de sålde. Jag bänkade mig i en fotölj där jag var säker på att jag skulle kunna se Pepsi.. jag kände hur det gjorde lite ont i mattehjärtat att lämna bort honom när jag vet hur mycket han ogillar allt sånt men samtidigt så vet jag ju att det är för hans bästa. Hundtrimmaren lyfte upp honom på trimbordet, satte på honom halsband, startade rakapparaten och...började köra den över hans öra! Till min stora förvåning och glädje så satt han alldeles stilla hela tiden, han som brukar skaka som en galning på huvudet gjorde det bara en gång under de cirka 10 minuter som det tog för henne att göra färdigt! Chockad och glad gick jag fram och tog emot min vovvsing som såg lite knepig ut då övre delen av hans öron var rakade och pälsen på huvudet börjat bli lite lång och var näst intill afrolik :p
100 spänn kostade det för de 5-10 minuter det tog men det var definitivt värt varenda krona, jag ska aldrig mer försöka mig på att klippa öronen själv! Det är helt enkelt inte värt det... Nu kan vi i alla fall sluta oroa oss för tovor och öroninfektioner som annars är väldigt vanliga hos cockrar.

När besöket var avklarat belönades han med en lång och skön promenad i skogen och sen raka vägen hem för att äta lite kvällsmat. På tal om hundmat kan jag förresten tala om att Pepsi är mycket bättre i magen av den nya mat han får (Iams) istället för Friskies som han åt tidigare. Han är lite hungrigare men det är ju inte så konstigt med tanke på att han nu bara ska ha hälften så mycket som när han åt Friskies. Förhoppningsvis är hungern inte ständig, vår tanke är att hans magsäck ska vänja sig vid den minskade mängden och att mättnadskänslan ska komma snart... Han får i alla fall äta upp den här 15 kg säcken så får vi väl se sen. men hittills är vi nöjda då han som sagt är bättre i avföringen och det är ingen skillnad på päls och annat.

Nu har jag precis tagit tag i hans afro på skallen, så nu matchar hans huvud lite bättre med öronen :p
Nu väntar lite slappande vid TVn tills det är dags att börja med middagen. Hoppas alla mår bra...


Pepsis öron innan trimning.


Pepsis öron efter trimning.

Det syns kanske inte så stor skillnad på korten men ni skulle sett den pälshög som låg under bordet som kom enbart från hans öron!



Slutligen en bild från en av våra promenader läöngs Stångån...


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: