Hakuna Matata

2009-11-01
20:27:58

Helgen som varit /S
Hej mina vänner!
Nu är det några dagar sedan jag bloggade men det har sina orsaker. Torsdagen vart det inget bloggat för att jag helt enkelt inte hade något att skriva, det var en vanlig dag, hade mitt andra utvecklingssamtal som gick något bättre än det första trots att det egentligen var ett svårare samtal.
På fredagen hade vi pyjamasparty på förskolan. Jag var tyvärr den enda av oss pedagoger som verkligen tog det till mig och hade på mig pyjamasbrallor medan de andra bara hade myskläder, men skit samma, är det pyjamasparty så är det! Vi anordnade disco i gympahallen, ansiktsmålning i ateljén, sångstund inne på en avdelning. De aktiviteterna hade vi i cirka 40 minuter innan alla gick in på sin avdelning för att fika på chokladbollar som barnen fått göra dagen innan. Därefter var det filmvisning i gympahallen för de äldre barnen. Allt som allt så var det en lyckad dag :) Det tog dock en del energi så det var mindre roligt med tanke på att det var min tur att stänga. Väl hemma vid 18-tiden så kunde jag dock skönt nog gå direkt in i köket och avnjuta en god middag som T fixat till i form av en fläskfilégryta, därefter blev det en stunds TV-tittande innan jag stupade i säng.

På lördagen var det dags för en liten roadtrip. Efter att ha ätit en mysig lördagsfrukost och gjort oss i ordning så skjutsade vi Pepsi till hans dagmatte för att sedan dra vidare mot Jönköping för att hälsa på buddyn D över dagen. Väl framme hängde vi lite i hans lägenhet innan vi åkte in till stan. Jag måste säga att jag blev riktigt impad av Jönköping som visade sig vara en jättemysig storstad med småstadskänsla. Det fanns massor av gamla hus både i trä och sten, sen gick det ett litet vattendrag genom stan och sedan hela långa Vättern som breder ut sig framför oss... hur mysigt som helst! Efter vår lilla rundvandring i city så gick vi in på en restaurang för att äta lite mat som denna gång blev vitlöksbröd, råstekt potatis, whiskeysås och en biff av entrecote - allt var supergott! Mätta och belåtna åkte vi tillbaka till lägenheten där det spelades guitar hero fram tills dess att det var dags för oss att åka tillbaka mot Linköping kl 18.30.

Prick kl 20.00 hämtade vi Pepsi hos dagmatten precis som det var sagt, han hade tydligen spenderat tre timmar ute i skogen och gått en promenad på 1 mil så det kändes väldigt bra att vi gjorde det valet att inte ta med honom även om han var välkommen. Han hade det nog mycket bättre ute i skogen än att  gå på stan med oss och ligga själv i en lägenhet där han aldrig varit tidigare. Väl hemma så knallade vi iväg och hyrde för första gången en film på Filmtoppen.se vilket var riktigt smidigt. Det blev filmen The reader, den var lite udda men ändå helt okej, det var framför allt skönt att få ligga hemma och mysa i soffan med en film, det kändes som att det var jättelängesen vi såg en film. De senaste helgerna har det mest blivit att man börjat titta på någon halvtråkig film på TV som man i slutändan inte orkat se färdigt.

Idag åkte vi in till stan och Stångån direkt efter frukosten och gick en långpromenad tillsammans längs Stångån/Kinda kanal och det var supermysigt, ännu mysigare blev det när T lyckades få igång Pepsi för lite bus något vi sällan lyckas med då han inte verkar veta hur man gör när man leker. Men idag blev det lite dragkamp med kopplet och hopp hit och dit :)
Vl hemma igen bytte vi om och åkte iväg till tornby för att kolla in butikerna där, jag är nämligen på jakt efter ett par termobyxor då de enda jag äger har förvandlats till jobbyxor. Nu när man är hundägare så vill jag dock ha ett par här hemma också. Jag var även på jakt efter ett par nya jeans då mina sköna favvojeans är trasiga :(
Tråkigt nog så hittade jag varken jeans eller termobyxor idag, men det beror nog mest på att jag väl på plats inte orkade kolla så noga på grund av allt folk. T hittade i alla fall en jättefin tröja, och jag hittade en jättefin tomte som fick följa med hem så helt tomhänta kom vi inte hem. Vi passade också på att äta på Ikea då båda två drabbades av lite akut blodsockerfall, ingen direkt lyxmiddag men det var otroligt skönt att slippa laga mat när vi kom hem då båda var riktigt trötta. Under eftermiddagen blev det ännu en promenad med Pepsi + tråkiga saker så som att tvätta, i övrigt har jag bara slappat i soffan vilket varit superskönt då det inte varit så mycket av den varan under helgen även om det varit en toppenhelg i övrigt.

Medan vi farit runt och flängt har syster flyttat in i sitt nya hus. Jag hoppas att det gått bra för dem, måste erkänna att jag är riktigt avundsjuk. Dels att få flytta in i ett hus men också bara den där känslan av att flytta in till ett nytt ställe som man får möblera och pyssla med, att få bo på ett ställe fär man får renovera som man vill med tapeter och sånt. Men den tiden kommer ju för oss också till slut...

Nu ska jag fortsätta njuta av min TV-kväll och samla energi för en ny arbetsvecka som dock får ett trevligt slut med en tripp till Karlstad där vi självklart ska kolla in syrrans hus + fira Ts mamma och syster som fyller år och sedan bara umgås med alla!

Hoppas ni andra har haft en lika bra helg som mig! Puss på er...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: