Hakuna Matata

2009-05-09
16:30:40

Lördag /S
Hej mina vänner!
Då var det lördag, och hittills så har jag spenderat den på ett alldeles utmärkt sätt. Jag började dagen med att hoppa i jogginkläderna och ge mig ut på en runda, jag tyckte den gick rätt dåligt men i slutändan så hade jag sprungit på den tiden jag brukar. Därefter följde ett styrkepass här hemma på vardagsrumsgolvet innan jag åt en gemensam frukost med T. Det var riktigt mysigt, precis som vanligt, man tar sig tid att verkligen sitta ner och prata, utan någon Tv eller annan skit som tar ens uppmärksamhet...
När frukosten var bortdukad gjorde vi oss iordning och tog vår kära bil ut till Tornby där vi sprang runt i butiker och tittade på kläder. Fattiga som vi är så var det bara tittandet som var aktiviteten, några inköp blev det aldrig, bara impregnering till Ts regnkläder + lite mat.
Väl hemma igen lade sig T framför TVn medan jag var megaduktig och spenderade en timma till att plugga.. på en lördag!! Så nu är jag riktigt nöjd som både pluggat och tränat och hunnit med annat idag. Lite senare ska jag ta en promenix innan det är dags för mig att börja med maten... Senare ikväll blir det Robinson och en film, förmodligen kommer det bli en film om Che.

Igår när T satt bänkad framför hockeyn så valde jag att passa på att titta på en film som jag visste att han inte var intresserad av, The Duchess med Keira Knightley i huvudrollen

 

THE DUCHESS
utspelar sig vid slutet av 1700-talet. Det är berättelsen om den vackra och glamorösa Georgiana Spencer, en av den tidens mest fascinerande kvinnor. Hon blev berömd för sin skönhet och karisma, men blev även ökänd för sin extravaganta smak och stora aptit för spel och kärlek. Georgiana var gift med den äldre och frånvarande Duke of Devonshire, som rörde sig i samma kretsar som ministrar och prinsar. Hon kom att bli en modeikon, en älskvärd mor, en slug politisk aktör och folkets älskling, men i hjärtat av berättelsen finns även en desperat jakt på kärlek. Georgianas passionerade och omöjliga kärlekshistoria med Earl Grey och det komplicerade "ménage à trois" som hon levde i tillsammans med sin make och sin bästa väninna Lady Bess Foster, gör THE DUCHESS till en modern saga om berömmelse, notorietet och jakten på kärlek.

Jag som älskar filmer som utspelar sig i denna tidsepok tyckte att filmen var riktigt bra, inte för den härliga kärlekens skull utan mest för att det är så tragiskt, så ofattbart vilken makt män hade över kvinnor förr... kort och gott: jag gillade den!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite skönlitteratur, hoppas ni har haft en bra dag och att ni får en rolig/skön/härlig lördagkväll!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: