Hakuna Matata

2009-03-15
20:25:50

Milantal, galvanisering, diesel, bensin?!?!?! /S
Det är mycket att fundera på när man ska köpa bil och ändå kan jag verkligen noll och ingenting om bilar!
Idag har jag i alla fall lärt mig vad det innebär att en bil är galvaniserad efter att Ts pappa frågade om Ford focus var det. För er som ännu inte vet vad en galvanisering innebär så kan jag köra pappas förklaring att man kan säga att bilen är doppad i ett rostskydd.
Så nu har jag försökt hitta lite om det på nätet och då insett att Ford focus tillhör de bilar som INTE är galvaniserade och som faktiskt har fått dåligt betyg gällande rostskydd. En bil som hade fått riktigt bra betyg var istället Opel som jag också spanat på lite.... men det är så jobbigt att inte kunna något. Jag hade verkligen börjat gilla Ford focus och nu känns det ju inte särskilt kul att köpa en bil som fått 2/5 i betyg gällande rostskydd!
Jag har pratat lite mer med pappa men det är svårt när man inte kan titta och prata samtidigt direkt.

Den här bilen till vänster tyckte jag lät skitbra då den kamremmen var utbytt ( något som tydligen brukar behöva bytas när bilen gått runt 10-15000 mil och som är ganska dyrt) och dessutom var det en ny motor i. Totalt hade bilen gått 17000mil men med den nya motorn bara 6000mil. Men då var det tydligen en massa andra saker som man skulle tänka på! Jag får huvudvärk av det här bilköpet... jag hoppas verkligen jag hittar den perfekta bilen nu i påsk och slipper stressa upp mig över det här! Men nu ska jag sluta tjata om mitt blivande bilköp, i alla fall för tillfället!

Idag har jag bakat en morotskaka och chokladbollar. Morotskakan tänkte jag ta med till personalen imorgon då vi har personalmöte på förmiddagen och all personal på avdelningen är där samtidigt så jag tyckte det kunde vara ett bra tillfälle att bjuda på "avslutnings"fika. På onsdag som är min sista dag tänkte jag ta med chokladbollarna och bjuda barnen på. Egentligen skulle jag vilja ge resten av personalen på förskolan något som tack också men jag tvivlar på att jag kommer hinna med att baka något innan onsdag. Jag har i alla fall köpt hem allt som behövs om jag skulle hinna med att baka bullar under tisdagen...

Nu ska jag ut i tvättstugan, jag hoppas ni har haft en skön helg...!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: