Hakuna Matata

2009-02-25
20:37:48

Världsvana Linda /L
Nu är jag hemma!
Vi har precis smällt i oss pizza. Mumma.
Jag klarade av att resa utan problem. Dagen har faktiskt gått riktigt bra om jag får säga det själv.
Jag slapp åka taxi imorse då pappas kompis körde mig till station vilket var underbart skönt. Väl framme i staden S så fick jag tag på en taxi som körde mig till barnhagen, fast han körde vilse först.
Barnhagen är belägen i ett villaområde och är egentligen ett vanligt hus som de gjort om. Väldigt nytt och fräscht. Det var två intervjuare, den ena vars tjänst jag ska vikariera för, den andra är chefen. Vi satt i personalrummet och de hade förberett frågor. Jag var över-super-social och tänkte på pappas alla tips hur man ska göra med kroppsspråket. Jag tror att det finns ett visst intresse hos min bloggpartner om att höra vilka frågor som man kan få ställda så jag ska försöka dra dem på ett ungefär:

- Hur skulle dina vänner beskriva dig?
- Vad har du för intressen?
- Hur arbetar du i grupp?
- Vilka är dina positiva/negativa sidor?
- Har du planerat någon verksamhet förut?
- Hur ser du på föräldrarnas roll?
- Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en pedagogisk ledare?
- Hur skulle du göra om du märkte att ett barn for illa?
- Vad vill du "få ut" av dina kollegor?

Jag tycker att jag svarade bra på frågorna, de höll alltid med mig i mina resonemang. Jag svarade ärligt och jag tror de förstod mig. Jag frågade även lite om vikariatet och det är från juni-mars 2010. Det är 35,7 timmars veckor och då är 4 timmar planeringstid. Jag kommer vara ansvarig för 5-åringarna som är 8 barn. Jag ska planera deras verksamhet tillsammans med en assistent. Lönen är 27.000 kr i månaden med bra pension och försäkring. Det är 28 barn i åldrarna 0-5 år och 6 anställda. Jag fick gärna använda svenska ramsor, sånger etc bara det huvudsakliga språket är norska. Jag sa också att jag vill lära mig så mycket som möjligt och vill därmed gärna få respons på hur jag arbetar så jag utvecklas till en bra ledare.

Jag tycker att det låter jättespännande och roligt. Jag hoppas verkligen jag kan få jobbet. Mamma och J tror det då chefen sa att hon ville se mina betyg, hon har redan kollat upp att min utbildning ger rätt behörighet. Hon avslutade med att säga att kontrakten mailar hon så jag slipper åka ända dit igen för att skriva på.
Hoppas, hoppas!

Efteråt åkte jag 2 timmars tågresa till Oslo, satt på Oslo centralstation i över 2 timmar och väntade. Tog tåget till Karlstad, en resa på 3 timmar.

Nu är jag väääääääldigt trött. Jag ringer dig nog imorn istället Manny, då är jag piggare!

Kram ♥

Kommentar:
#1: sandra

Låter ju som det gick jättebra om de pratade om kontrakten på det viset ju!! Eftersom det är tidsbegränsat så får du min välsignelse att ta det om du blir erbjuden ;)

Vi hörs imorn, puss puss

2009-02-25 @ 20:46:22
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: