Hakuna Matata

2009-02-02
19:18:05

A loooong day /S
Ja då var man hemma efter första dagen på den sju veckor långa praktiken, och jag är så jäkla trött.
Till att börja med så kunde jag så klart inte somna igår trots att jag knaprat i mig mina nya tabletter. Så någon träning blev det inte idag då jag prioriterade den där extra halvtimmen sömn.

Väl i Mantorp gick jag lite vilse då jag gick i motsatt riktning till att börja med, men jag lyckades komma fram med fem minuter till godo. Förskolan kändes enorm, den hade 4 (eller 5?)avdelningar och det var dörrar och rum åt alla håll! PÅ "min" avdelning är barnen 3-5 år och de är 23 till antalet. Enligt personalen som bestod av 4 kvinnliga förskollärare så var det en lugn och bra barngrupp. Jag fick en mjukstart idag då halva gruppen inte var där på grund av ledighet eller sjukdom, men jag måste ju säga att jag tyckte att 12 barn var alldeles lagom... de lyckades trötta ut mig rejält ändå!
Jag har inte pratat så mycket med min handledare då hon tyckte jag skulle vara med och observera lite idag innan vi pratar imorgon så jag kan relatera till det hon säger men jag nämnde i alla fall min idé med att jag skulle göra 8/h fyra dagar i veckan och sedan ta en ledig dag till plugg och hon verkade tycka att det var helt okej. Frågan kvarstår dock fortfarande om jag får lediga fredagar som jag vill eller om det blir någon annan dag.

Jag måste erkänna att jag blev lite uttråkad under dagen, det kändes som att det enda jag gjorde under dagen var att leka med barnen. Jag hade nog förväntat mig liiiite styrda aktiviteter men några sådana fanns inte förutom måltiderna. Jag insåg i alla fall ganska snart att även om jag kan tänka mig att jobba i förskolan så föredrar jag helt klart skolan. En annan anledning till att jag blev lite uttråkad är nog att jag inte alls känner mig motiverad för den här kursen eller praktiken. Vetskapen om att jag skulle kunna söka förskollärarjobb och förmodligen ha chansen till en anledning gör att det känns som att jag jobbar gratis (vilket jag iofs gör) när jag kunnat ha ett "riktigt" jobb istället.

Att pendla gick bra, tåget tog bara 10 min! Det dryga var att ta bussen in till stan i Linköping, hade man bott mer centralt så det gått snabbt att cykla hade jag verkligen inte haft några problem med pendlandet. Väl hemma så har jag faktiskt orkat hålla mig igång hela tiden då jag lagat mat och diskat och startat och hängt en omgång i tvättstugan. Nu väntar jag på att maten ska sjunka så att jag kan ta tag i träningen. Jag tor inte att jag orkar med så mycket idag så jag kommer skippa pulspasset och bara köra styrka. Sen blir det dusch och en tidig kväll då jag ska vara på plats kl 8 imorgon och jag får nog åka hemifrån minst en timma innan dess...

Hoppas ni har haft en bra dag....!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: