Hakuna Matata

2009-12-12
14:43:40

Lördag och trött... /S

Hej på er!
Äntligen har denna vecka nått sitt slut.. Det har varit en intensiv vecka och det känns inte som att jag varit hemma något alls; tisdag var det personalmöte på kvällen, onsdag var det stängning på förskolan för min del som vanligt, torsdag var det julfest och igår var det stängning igen + winnerbäck-konsert på Cloetta center.

Kan ju börja med att nämna torsdagens julfest, Vi höll till på den nybyggda förskolan i det område som jag jobbar i och som än så länge står helt tom. De hade dukat upp flera bord  med 6 personer vid varje bord, och med bordsplacering. Jag hamnade med rektorn och en kollega från min förskola och sen ytterligare 3 tjejer som jobbar i området. Det kändes lite jobbigt att hamna vid rektorns bord men det fanns ju inget att oroa sig för, det är en riktigt trevlig filur med mycket humor. Det bjöds på god mat, dock inte julmat men det var faktiskt bara bra tyckte jag, känns som om man kommer få nog av det ändå! Under kvällen hade vi tipspromenad bordsvis, och olika kluriga tävlingar som ledde till en hel del skratt. Trots den ansträngda ekonomin så fick alla en liten julklapp då han hade köpt pocketböcker, lite fin choklad och en biocheck till alla - en present helt i min smak, och boken som jag fick var en jag tittat på tidigare så det blev jättebra :) Under samtalet vid bordet fick vi också veta att vi kommer få prova ut skaljacka och skalbyxor till veckar eller regnkläder om man föredrar det. Det är något jag saknat, så jag blev jätteglad för det, känns lite lyxigt att få det när man redan fått arbetsbyxor.... det är verkligen ett bra område jag hamnat i :)

På fredagen var det dags för lussefirande på förskolan, mitt allra första och jag får nog säga att jag kände mig lite svett då min ena kollega var ledig så jag hade en vikarie och den andra slutade innan firande började - med andra ord så låg ansvaret på mig. Vi lyckades i alla fall få på alla barnen kläder i tid även om en del inte tog på sig frivilligt, den ena 2-åringen var jätteledsen och ville inte alls vara tomte, han ville vara dusch eller sköldpadda, hahaha... sötaste ungen på förskolan enligt min mening! Till slut tog han dock på sig dräkten och följde med. Firandet gick bra och sångerna sjöngs uppe på vår kulle med alla föräldrar som stod och tittade och tog kort nedanför. Efter det var det fika inne på avdelningen med alla föräldrar, trevligt nog så kom alla föräldrar, och ännu trevligare för min del så hade alla gått redan kl 16 så jag kunde låsa och gå hem då istället för 17.30 som är den vanliga stängningstiden. Extra tur var det då jag och Tobias skulle på Winnerbäck på kvällen med två av mina kollegor och deras respektive, så jag åkte raka vägen hem och la mig på soffan i hopp om att få några minuters sömn och energi inför kvällen.

När kl var 19.30 var vi på plats och mötte upp de andra, lyxigt nog så hade en av dem tillgång till en loge som vi började i och hängde av oss kläderna innan det var dags för konsert. När det väl började så stannade killarna kvar i logen då den låg bra till, men vi tjejer vandrade ner till golvet för att få den riktiga konsertkänslan. Winnerbäck var bra som vanligt, men tempot i början av konserten var lite för lågt och ojämnt för min smak, men efter några låtar började tempot komma upp och det spelades fler gamla låtar som jag kunde sjunga med i, så det blev några roliga timmar. När konserten var slut skulle de andra ta en öl i baren men jag var helt slut efter den här veckan och längtade bara hem, så vi tackade för oss och åkte raka vägen hem och kröp ner i sängen. Idag sov jag ända till 10.30, något jag inte gjort på länge... tyvärr känner jag mig inte särskilt utvilad ändå. Resten av helgen kommer spenderas hemma, och sen är det verkligen nedräkning som gäller på måndag då det är min sista arbetsvecka av 2009 :)

Hoppas ni andra har haft en bra vecka!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: