Hakuna Matata

2009-04-17
00:18:03

Citronpaj med marängtäcke /L


I helgen bjöd jag mina favoriter på en citronpaj med marängtäcke. Den var väldigt god, lätt att göra och framförallt inte speciellt dyr!

Du behöver

(Receptet är för 4 personer)

Pajskal
125 gram smör
1-2 msk kallt vatten
2,5 dl vetemjöl

Citronkräm
3 äggulor
50 gram smör
Saften av en citron
Finrivet skal av en citron
1 msk vetemjöl


Maräng
3 äggvitor
½ dl florsocker (jag använde socker)


Gör så här:

Bland ingredienserna till degen och arbeta samman till en smidig deg, för hand eller i matberedare.

Ställ degen kallt en stund. Kavla sedan ut degen så att den täcker pajformen, den ska räcka upp över kanterna.

Smörj formen, eller sjölj den med kallt vatten innan du lägger i pajdegen.

Grädda pajdegen i cirka 10 minuter i 225 grader, tills den fått fin färg. Låt den svalna.

Vispa samman ingredienserna till fyllning i en kastrull. Sjud under vispning till den tjocknar. Ta av från värmen och fortsätt vispa tills den svalnat något.

Ett sätt att påskynda avsvalningen är att sätta kastrullen i vattenbad.

Bred ut citronkrämen i pajskalet.

Vispa upp äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt ner sockret.

Bred ut marängen över citronkrämen och grädda pajen i cirka 200 grader tills den fått fin färg.


Servera ljummen eller kall, som den är eller med vaniljglass (rekommenderas).


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: