Hakuna Matata

2008-09-25
16:59:09

Lååååång dag /S
Idag ringde klockan redan 05.50, var sjukt trött när klockan ringde men lyckades att komma iväg i tid så att jag var framme på skolan 5 i 7 då det var dags för möte i arbetslaget. Det var lite segt då det inte käneds som att vi fick så mycket gjort. När barnen väl kom så saknades en vikarie så därför fick jag följa med halva klassen på deras historiepromenad istället för att vara i klassrummet.
Promenaden var ganska mysig med barnen från "min" klass var överallt förutom där de skulle vara - men det var inte jag som hade huvudansvaret så jag skämdes inte! Det jobbiga med att följa med var att man inte fick en enda rast mellan kl 7 och 12, och när jag väl fick rast så hann jag inte så mycket mer än att äta innan det var dags att släppa in barnen. När barnen sen slutat var det dags för möte igen i arbetslaget och där satt vi tills klockan blev halv 4. Så på hela dagen har jag haft en rast på 20 minuter. Inte för att mötena i arbetslaget är särskilt ansträngande men det är ändå väldigt jobbigt att inte få någon rast och varva ner och tänka på annat.

Jag och M blir mer och mer less på vår mentor - det känns inte som att hon är vår mentor, snarare som att vi vikarierar för henne då hon knappt syns till i klassrummet. Jag vill i för sig inte ha henne i klassrummet hela tiden men jag vill ändå veta var jag kan få tag på henne om något händer - men hon har bokat in utvecklingssamtal och det känns kanske inte helt okej att göra utan att prata med oss först!

Imorgon är det äntligen fredag. Jag ska försöka skynda mig hem från praktiken så att jag hinner städa lite innan D kommer vid 15-16. Nu ska jag lägga mig på soffan och inte resa mig förrän T kommer hem och fixar lite middag :)

Kommentar:
#1: Therese

Ni blir utnyttjade! Hur ska hon kunna sätta omdömme på er om hon aldrig är i klassrummet! Tycker ni ska säga åt henne. Ni är som sagt va inte där för att underlätta för henne. Hon får pengar för att ni är där....sammanlagt 5000:- för er båda, antar att det är samma i Linköping som här. Vet ju inte om det går dirket till henne eller arbetslagat.....men på något sätt tjänar de redan på att ni är där.....så då ska ni inte bli utnyttjade oxå till toppen på det! Nu ska du/ ni visa att ni är vuxna och säga ifrån , du ska bli lärare så det är bara att du börjar träna. Tänk på alla yber jobbiga päron ni kommer träffa på i framtiden.......

2008-09-25 @ 23:17:38
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: