Hakuna Matata

2008-09-11
21:46:15

ingen fantasi = ingen rubrik /S
Den här veckan har gått så fort!  Jag insåg precis att det redan är fredag imorgon... inte för att jag klagar, tvärtom! Imorgon är det i alla fall föreläsning som gäller på förmiddagen fram till lunch, sen blir det hem för en joggingrunda... vad det blir därefter vet jag inte. Jag vill säga att det blir plugg men jag har svårt att tro att jag kommer hitta någon motivation till det. Möjligtvis att jag grovplanerar lektioner för den kommande praktiken.

Jag har förresten redan börjat titta lite på lektion.se, en sida där lärare tipsar om sina egna lektionsidéer. Många goda idéer, vissa bättre än andra, men framför allt så sätter det igång min egen tankeverksamhet. Jag har tänkt ha min planering färdig helt och hållet när det är dags för praktiken och vara duktig och koppla mina lektioner till läroplanen. Det ska man ju alltid göra i och för sig men jag ska göra det extra tydligt för att ha chans till att få lite pluspoäng när det blir dags för min bedömning. Jag måste ju säga att det blir lite konkurrens när man gör sin slutpraktik tillsammans med någon annan. Jag hade hoppats på att vi skulle kunna samarbeta en del men det har hon gjort klart för mig att hon inte alls tänkt och hon berättar hela tiden vad hon har gjort inför mentorn gällande alla elever så det känns som att hon försöker att hävda sig - och det är det som framkallar samma sak hos mig! Jag måste visa att jag är bättre än henne... Lite jobbigt då jag inte känner mig så avslappnad som jag vill göra på min praktik... men det kanske blir bättre när vi har våra egna undervisningsveckor...?

I helgen vet jag inte vad vi ska hitta på... jag är fattig för tillfället så vad det än blir så blir det inget som kostar :op
Kanske måste jag träffa M för att gå igenom examensarbete - fick nämligen mail idag om att vi är kallade till ett handledningsmöte på tisdag vilket känns lite jobbigt då vi ännu inte haft tid att gå igenom och förbereda oss... men nu får vi se till att göra det alltså.
Hur som helst så ska det bli skönt att få komma hem till Karlstad nästa vecka. Jag hoppas min buddy då har tillfrisknat och jag kan träffa henne utan att vara livrädd för att åka på en dunderförkylning. Alltid lika kul att ses och diskutera VFU... jag har inte tänkt så mycket på det förut men det är ju helt underbart roligt att ha en bästa kompis som utbildar sig till precis samma sak som en själv! Vilken tur man kan ha... :D

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: