Hakuna Matata

2008-09-17
17:40:52

Hello /S
Seminariet blev inte riktigt så segt som jag trodde men det var inte heller jätteintressant.
På vägen hem passade jag på att springa in på biblioteket för att låna den underbara barnboken Vem är annorlunda? som jag ska använda i undervinsningen under praktiken. Jag hittade även en obk som heter Malins mamma gifter sig med Lisa. Den behandlar homosexualitet vilket jag tyckte lät perfekt, men efter att ha läst boken så känner jag att den är lite för komplicerad, den tar upp homosexualitet på ett konstigt sätt då flickans BÅDA föräldrar lever i ett homosexuellt förhållande - det är möjligt att barn har sådana föräldrar men det kändes så överdrivet som att barnen verkligen bara skulle uppfatta det som en saga. Inte nog med det, sen visade det sig att lilla Malin skulle få en lillasyster då Lisas nya styvmamma skulle ha barn med Lisas styvpappa efter att ha blivit inseminerad.
Jag tyckte helt enkelt att det blev lite mycket att ta med eleverna på en gång. Så om någon har en bra barnbok i minnet som tar upp homosexualitet på ett naturligt sätt så vill jag gärna ha tips!

Älsklingen har laboration ända till klockan 9 ikväll stackaren så jag är ensam fram till dess. Känner mig rätt trött, men förhoppningsvis vaknar jag till liv lite så jag orkar plugga lite inför morgondagens föreläsning. Ska även se till att packa allt  inför karlstadresan imorgon..

Hej så länge!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: