Hakuna Matata

2008-03-05
13:44:28

2 veckors vila :( /S
Usch... nu är det 2 veckor sedan jag utförde någon form av träningspass - men idag är det dags att sparka igång igen! Eftersom det inte hänt så mycket på vågen så har jag kikat runt lite på nätet genom att söka på orden "kom i form". Jag snubblade då över en ganska bra sida som räknar ut bland annat, BMI, var idealvikten ligger, hur lång tid det kommer ta att nå min målvikt beroende på hur många kalorier jag förbränner/dag. En riktigt bra sida....

Sen hittade jag en annan sida med olika dieter och så... jag är ju inte intresserad av att banta men det fanns en diet som verkar lätt att följa som enbart går ut på att man vid varje måltid äter något varmt, kallt, mjukt och knaprigt förutom en dag i veckan då man får äta vad och hur mycket man vill. Så det handlar alltså inte om att minska på matintaget utan om att äta med sina sinnen som det så fint stod. och det borde väl inte vara så svårt?
Något knaprigt är ju bara att köpa hem knäckebröd, något mjuk finns väl i stort sett alltid med i en måltid, samma sak med något varmt. Vad gäller att äta något kallt så får man väl kanske börja äta lite grönsaker till varje måltid, räcker ju med en morotsbit eller gurkbit så har man ju fått i sig något kallt!

Det svåraste var att man skulle dricka 2,5 l vatten/dag.... jag som knappt dricker 1l!! Sedan var det viktigt att inte hoppa över någon måltid utan att man åt alla SEX?!!! frukost, mellanmål,lunch,mellanmål, middag, kvällsmål.... puh... för min del handlar det om att fördubbla antalet gånger jag äter per dag då jag just nu enbart äter frukost, sen lunch och middag...
För att maximera effekten skulle man genomf´öra 4*20min konditionspass i veckan - och fyra jogging/gångpass känns väl kanske rätt överkomligt, det var ju så mycket jag sprang förut ungefär!

Så idag sparkar vi igång försök 2 att komma i form inför beachen -08!

Så nu ska jag väl snart äta en banan eller något till mellanmål innan jag ger mig ut på en joggingtur..



Update: Nu är första joggingturen på 2 veckor avklarad och det gick bättre än vad jag befarade då jag sprang på 12 minuter och det som gjorde mig trött var benen inte andningen så nu springer man nog snart det där varvet i ett svep :)

Kommentar:
#1: Jonna

grymt snygg sida :)

2008-03-05 @ 13:45:23
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: