Hakuna Matata

2008-12-06
11:45:49

Lördag /S
God morgon/förmiddag!
Igår var det som sagt mys med god mat och film. Kvällen började bra med en glädjande nyhet ifrån Karlstad då Ts syster ringde mitt i maten och berättade att hon tog sitt körkort igår! Är glad för hennes skull men även imponerad då det inte ens är en månad sedan hon fyllde 18! 
När det var dags för filmval så hade vi turen att det faktiskt gick en bra film på TV som ingen av oss sett tidigare. Vi såg Mississippi brinner som visades i kanal 9, den var faktiskt riktigt bra - precis min typ av film. Den var tydligen inspelad 1988 men det är inget man tänker på då den ändå utspelar sig under 60-talet.
Den handlar om två FBI-agenter som under 60-talet leder undersökningarna kring tre försvunna medborgarrättsaktivister i det rasistiska Södern. Så mycket mer än så kan man egentligen inte säga, men jag gillade den även om man som vanligt sitter och är arg och förundrad över hur människor kan vara så kalla och onda.
Samtidigt tänker jag på hur mycket man pratar om Förintelsen men så lite om medborgarrättsrörelsen i USA eller apartheid i Sydafrika där man hade ett så segregerat samhälle långt efter andra världskriget slut. Jag förstår att Förintelsen skördade många offer men det handlar fortfarande om att ma ansåg sig vara bättre än en annan "ras" och därmed anser sig ha rätt att diskriminera dem, och där domstolar alltid dömer till de vitas fördel.

Jaja.... hur som helst så var det en bra film!

Idag blir det en riktigt tråkig dag.... jag har på något vis lyckats att förtränga det faktum att det varje vinter sänds en massa skidåkning i alla former på TV, gärna hela dagarna. Jag har också förträngt vilken sportnörd min älskling är ibland.... om ni inte redan förstått det så är det alltså skidor heeeeela dagen fram till kl 17, och efter det måste älsklingen tentaplugga. Så fram tills ikväll när vi kan mysa med mat och någon film så får jag roa mig på egen hand!

Vad ska alla andra människor göra en dimmig dag som denna?

Kommentar:
#1: X mamma

Tycker du har en mycket förnuftig sambo L

Klart man sitter o kollar på skidor

heeeela lördagen



kram X mamma

2008-12-06 @ 14:02:14
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: