Hakuna Matata

2008-04-30
08:50:37

Valborgsmässoafton /S
vaknade imorse av att solen sken, blev jätteglad då det pratats om moln denna dag. Den solen jag såg var dock ytterst tillfällig då det nu är tjockt med moln ute. Det är väl bara att hålla tummarna för att det åtminstone blir en regnfri eftermiddag/kväll så man kan stå och titta på majbrasan.
Valborg är så mysigt tycker jag.... det är väl kanske lite pensionärsvarning att stå och titta på en majbrasa och lyssna på de gamla tanterna och farbröderna sjunga - men då får det väl vara det, för jag tycker det är jättemysigt... det hör liksom våren till!

Sedan fanns det ju en tid då valborg var kopplat till alkohol. Jag har ett minne av när jag var 14 eller 15 år, jag hade en tjejkompis på besök och vi hade bestämt att vi skulle ut. För att få vara ute längre så sa vi att vi skulle till ett disko, och samma lögn hade mina andra kompisar sagt. Jag orkar inte dra hela historien men första grejen var att vi gick med en folköl ett tjejgäng och möter mina föräldrar. Självklart kan vi inte gå fram med en ölburk i handen så jag säger åt min kompis att släppa den på marken. Min tanke var att detta skulle ske diskret bakom våra ryggar - men kompisen uppfatta nog inte det utan slänger iväg den åt sidan så öl skvätter åt alla håll... jag såg att pappa flina lite så vi var inte så diskreta som vi hade hoppats på :op
Det slutade i alla fall med att det blev en skittrist kväll, men eftersom vi sagt att vi skulle på disco kunde vi inte gå hem så i en timma stod vi där i tjejgänget och huttrade och försökte värma oss ufrån resterna av den stora majbrasan...
Inte så kul historia kanske men jag tycker det är lite kul att tänka på vilken planering och ansträngning det var att få till de där partykvällarna. Ibland var det skitkul, men det var rätt ofta som det blev väldigt misslyckat!

Jaja... nu ska jag åka iväg till skolan ett par timmar innan det är dags för att kasta sig på bussen in till resecentrum!

Hoppas ni får en trevlig kväll!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: