Hakuna Matata

2008-04-09
18:34:58

Språkstimulans /L
Idag fick jag äntligen träffa lilla Tilda (en kompis bebis). Uhh... så söt. Hon log mot mig när jag hälsade och håret stod åt alla håll. Min barnlängtan blev bara större.

Efter denna härliga lunchträff hade vi redovisning. Språklekar stod på schemat och det var riktigt kul, massa bra tips att använda sig av i svenskan. Vi hade om rim och ramsor, vi körde charader med fraser som rimmade. Exempelvis En tiger som tackar och niger. Detta gör det lättare för barnen dessutom att kunna gissa sig till orden som gestaltas om man vet att de rimmar. Plus att man måste tänka över vad orden innebär som man försöker visa. Jag skulle dock börja i lite mindre barngrupper eftersom inte alla trivs med att visa upp sig för hela klassen. Andra saken vi hade var att klassen tillsammans skulle komma på en historia. Alla sa ett ord i taget som började på S. Detta är dessutom väldigt roligt att skriva tal med, där alla orden börjar på samma bokstav.

Andra grupper hade exempelvis berättelser där man fick göra ljuden av vissa saker som förekom, fingerlekar (fem små apor). Många roliga tips alltså.

Vi fick även göra om en barnvisa, ni kan ju tänka er själva när studenter gör om dem till sina. De var väldigt roliga och inte barnvänliga men det går ju att göra i barngrupper också.

Kram på er!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: