Hakuna Matata

2008-04-14
18:04:07

Hellu! /S

Home from school! Idag har vi startat upp kursens sista tema som kommer resultera i en dockteater som ska spelas upp för kurskamraterna och en valfri skolklass. Därefter hade vi en urusel bildverkstad som ingen verkade förstå övningen eller ens gilla den... Men nu är man i alla fall hemma, har precis käkat god mat som T fixat iordning, kotlett med hemgjord klyftpotatis och sås gjord på sweet chilisås och turkisk yoghurt - en av favvorätterna här hemma hos oss :)

Idag är första dagen på mitt nya komma-i form-period. Jag fick en hälsokokbok av mamma där det stod att man som en stillasittande kvinna i åldern 19-30 bör äta cirka 2200kalorier/dag. Själv har jag ingen aning om hur mycket jag äter så nu har jag sprungit runt här hemma och försökt räkna på det - insåg då att jag äter lite för mycket frukost, jag som trodde att jag var duktig när det gällde mitt frukostätande då jag åt mycket, men i fortsättningen får det räcka med en ostamacka till filen och flingorna om morgonen då man frukosten bör bestå av ca 550kcal.
Middag vet jag inte om jag har ork att räkna ut, tror bara att jag ska nöja mig med att som regel ALLTID äta ENBART en portion - för jag har ingen lust att lära mig tusen nya recept . Men jag ska försöka räkna ut lunchkalorier och kvällskalorier också så borde man väl få en ungefärlig uppfattning av hur mycket det är okej att äta. Jag är dock inte en människa med särskilt god självdisciplin så därmed kommer jag fortsätta att unna mig något gott på helgen!

Nu ska jag slappa en stund på soffan innan jag och älsklingen ger oss ut på en promenad i solen. Hade tänkt springa men jag var så jäkla hungrig att jag ville ha middag direkt idag o jag kan inte springa efter att jag ätit middag, så joggingen får vänta til imorgon! Men jag har nu fått T att lova att han ska följa med på två joggingrundor i veckan fram till sommaren sen ska jag försöka ge mig ut på en själv också!

Hoppas ni haft en bra dag...!


Kommentar:
#1: morsansa

Förlåt gumman. Jag glömde helt bort dig... så GRATTIS i efterskott... vad önskar du dig????????
Kram X mamma

2008-04-14 @ 18:25:49
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: