Hakuna Matata

2007-10-04
13:07:06

Recept! /S
Tänkte att det kanske fanns fler som blev sugna på att baka lite goda kanelbullar så här kommer ett recept...

Finns nog hur många recept som helst, här kommer ett av dem som du inte behöver formar till.


Cirka 25 stycken kanelbullar


150 gr margarin

5 dl mjölk

50 gr jäst

0,5 tsk salt

1,5 dl strösocker

1-2 tsk stött kardemumma

14-15 dl vetemjöl


Fyllning:

250 gr mjukt margarin (inte smält, bara mjukt)

2 dl strösocker

2 msk kanel


Pensling:

Uppvispat ägg


Garnering:

Pärlsocker


Sätt ugnen på 225-250 grader.

Smält margarinet o tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader.

Smula jästen i en bunke o rör i lite av degspadet.


Tillsätt resten av spadet samt sockret, saltet, kardemumman o nästan allt mjölet (spara lite till utbakningen)

Arbeta ihop degen tills den blir smidig och slät (o släpper från kanten)

Låt jäsa övertäckt med ren handduk i 30 minuter.


Rör ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp o ställ åt sidan.


Stjälp upp degen på mjölat bakbord o knåda den smidig.

Dela degen i två lika stora delar.

Kavla ut varje deg till en stor avlång kaka ca 25*45 cm.

Bred ut hälften av fyllningen över varje kaka.

Rulla ihop från långsida till långsida.

Skär varje rulle i bitar.

Ställ bullarna med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt, vik in änden på bullen så att den inte rullar upp sig.


Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.

Pensla dem med det uppvispade ägget och strö över strösocker.

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

Lycka till!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: