Hakuna Matata

2007-10-13
14:05:33

Hjälp! /L
Jag fick nyss ett bifogat mail via mor från min morbror som önskade hjälp. Så här stod det;

Hej på er vänner och bekanta.


Om ni någonsin hört mig yra om ett alldeles fantastiskt regnskogs-område i Peru belusat med underbara djur, hemska parasiter, goda fiskar och inte en enda människa i syne så är det garanterat Candamo ni har hört mig prata om. Detta alldeles underbara område blev nationalpark för några år sedan och man trodde att det var räddat för framtida generationer. Men så är inte fallet.


Området Candamo ligger i tropiska Anderna på gränsen mellan bergskedjan och Amazonas. I "närheten" av Cuzco och Manu national Park för er som varit där. Det unika med Candamo är att det innehåller en av de största anhopningarna av djur och växter i världen och att det är fullkomligt befriat från mänsklig påverkan. Det är en dal som är omringad av berg och får sitt vatten genom Candamofloden som kommer rytande med rent och kristallklart vatten från Andernas höjder. Det bor heller inte en enda människa i denna dal och det bedrivs ingen turism. Några hundra tusen hektar som skulle kunna liknas med en Noaks Ark eftersom dalen är relativt okänslig för vad som händer utanför. MEN, det som nu sker är att man vill tillåta provborrning efter olja mitt i dess hjärta igen. Om man hittar olja eller gas kommer det resultera i att det byggs vägar, skövlas och djävlas. Och naturligtvis att det kan läcka ut kemikalier i den bräckliga floden. Ett område som nu är fullkomligt livsfarligt att ta sig till (endast via floden) kommer att få ett rutnät av vägar med samhällen, industrier, föroreningar, fylla, prostitution, dåliga restauranger och tinnitus som följd.


Situationen var densamma för ett antal år sedan, men då valde Exxon-Mobil att lämna området med hänsyn till dess värde. Detta skedde till största del på grund av min gode vän Daniel Winitzky's outsinliga engagemang och energi vad gäller ämnet. Han brände sina sparade miljoner och ägnade sju år åt att belysa dalens värde med filmer, artiklar, radioprogram, insamlingar och tjata hål i huvudet på sina vänner. Det är även han som nu gjort mig uppmärksam på vad som håller på att ske igen.

Snälla, skriv under följande namninsamling och bli engagerad. Och skicka gärna vidare till folk som bryr sig.

Detta är definitivt ett av de mest värdefulla regnskogs-områdena kvar i världen. Djuren som bor där kommer fram och tittar av nyfikenhet på en när men rör sig längs flodkanterna eftersom de aldrig har sett människor förut. Det är en ganska märklig upplevelse. Och alldeles fantastisk.

Kan du avvara en minut för en god sak så skriv in dig här och hjälp till. Vi måste börja tänka på vår planet.

http://www.thepetitionsite.com/1/save-candamo-heart-of-the-bahuaja-sonene-national-park-peru


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: