Hakuna Matata

2007-11-12
07:31:57

Svenska rättsväsendet /L

Finns det något som gör en mer arg är det svenska rättsväsendet?
Idag skriver Aftonbladet om Miroslav Bralo, en bosnienkroat som dömds för folkmord. Han har erkänt all skit så som förföljelse, våldtäkt och mord. Krigstribunalen i Haag beslutade att han skulle få avtjäna sina sista 17 år i det svenska fängelset. Säkerhetschefen Christer Isaksson säger; "Vi har alltid svarat ja. Svensk kriminalvård har aldrig sagt nej till en sån här sak". (Sverige erbjuder dock bara en plats).
Jag som inte är så insatt i det här förstår inte varför? Varför ska han byta fängelse?
Nu handlar det här om bara en plats men vi har ju faktiskt inte plats för våra egna brottslingar! Hur kommer det sig då att vi låter en värdefull fängelseplats gå till en människa som inte blivit dömd eller begått brottet i Sverige?
Dessutom är jäkeln glad över att få spendera de sista åren i Svenska fängelset, för här är det så bra standard. I hate that. Ut med all inredning och låt dem sova på betonggolvet, ge dem vatten och bröd! Jag är iskall.
Nej, men en människa som våldtagit, massmördat där ibland barn ska väl för fan inte få möjligheten att känna glädje över någonting så länge han sitter i fängelse. Han har ju inte blivit dömd till livsstid ens trots sitt grova brott. De 20 åren han ska sitta tycker jag ska kännas djupt in i benmärgen på honom. Moohaha.

Ice-Linda


För mer, läs här.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: