Hakuna Matata

2007-05-20
20:19:47

Skön helg! /S
Helgen har varit skön. I fredags var vi jättetrötta efter att Tobias familj åkt så den kvällen blev det ett litet Friends-maraton.

Igår blev det en hel del plugg trots min och Tobias otroliga brist på motivation. Vi spelade till och med Yatzy som ursäkt för att slippa plugga.... hade dock ingen tur alls då jag förlorade alla tre gångerna... måste bero på att jag har sån tur i kärlek :D

På kvällen blev det film, Last King of Scotland. Det är en sann berättaelse om tiden i Uganda under den karismatiske men hänsynslösa diktatorn Idi Amin.
Nicholas Garrigan kommer till Uganda som entusiastisk nyutexaminerad läkare i början av 70-talet för att jobba som volontär. Efter att ha hjälpt Idi Amin i samband med en olycka, Ugandas nyblivne president, blir Nicholas snabbt utnämnd till Amins personlige läkare och kommer att bli en av dennes närmsta män. Till en början sveps Nicholas med av Amins starka personlighet och charm men liksom resten av världen börjar han sakta förstå att Amin inte är den räddare han påstår sig vara. Bakom fasaden döljer sig en hänsynslös diktator som beordrat avrättningar av hundratusentals människor och inte skyr några medel för att behålla sin makt.

Jag tyckte filmen var bra, läskig då Amin beter sig som om han vore världens snällaste och roligaste människa, men i själva verket mördade sammanlagt 300 000 människor. Måste erkänna att jag knappt hört talas om honom förrän filmen kom ut, hade hört namnet och visste att han varit diktator. Det var dock allt. Så jag tyckte absolut att den var sevärd för min del...

Idag har det blivit mer plugg, har gått hyfsat bra men jag är fortfarande inte klar med den kursuppgift jag planerat att skriva klart i helgen, har dock bara två sidor kvar som jag ska ta tag i imorgon!! För att fördriva tiden tittade jag lite på lägenheter, mest för skojs skull då vi inte vet än om Tobbe kommit in eller ej än. I alla fall så hittade jag i alla fall en suuuuuperbillig trea!! Den var på 86kvm och kostade bara 3000kr/mån inkl. värmen!!!! Tyvärr ligger den i "fel" område, inte jättelångt ifrån universitetet eller stan men jag tror det är ett lite oroligt område + att vägen till uni går i stort sett enbart genom skogen... inte så kul på vintern i mörkret! Men det svider ordentligt i mig... så jäkla billig, den är 52kvm större än min nuvarande bostad och kostar bara 376kr mer i månaden!!!!!! Men man måste ju kunna trivas i den oxå.... men som sagt det svider, billigare än så lär det ju inte finnas någon!

Nu ska jag spela lite alfapet på betapet.com.

Kram kram

Ps. Vill se alla nya kläder och andra presenterna.... I'm waiting! Ds.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: