Hakuna Matata

2007-05-02
21:51:16

Helgen som var. /S
I helgen var jag hem till Karlstad. Tobias åkte hem redan på torsdagen medan jag fick stanna till fredagen. Resan hem gick fint förutom att jag fick vänta 25 minuter i Linköping då tåget var försenat. Väl framme i Karlstad kl 22 blev jag hämtad av kära far och vi åkte på 20 års fest som hölls på Barbros brygga. Det var en barndomskamrat som firade sin födelsedag med middag för släkt och vänner. Jag fick lite mat som man ätit tidigiare under kvällen, men vi stannade inte särskilt länge då jag var jättetrött, hade ju varit på praktik hela dagen.

På lördagen följde jag med mamma och pappa upp till Sunne för att hälsa på släkten. Kvällen spenderade vi hos några vänner med en Thaimiddag. Söndagen blev det fullt hus då min syster och hennes sambo + båda mina mostrar och mina kusiner kom och hälsade på. Det var jättemysigt, spenderade minst 2 timmar med att läsa barnkorsord med min 6-åriga kusin. Det var faktiskt kul men det beror väl på att man läst så mycket om barns läsinlärning det senaste året, och nu fick jag se hur hon lärt sig. Jag har ett litet geni till kusin :)
Innan vi åkte hem till Karlstad fick vi se när de åkte på sin lilla 4-hjuling som de precis fått. de var så söta, min yngsta kusin visade sig vara en riktig fartdåre!!

Väl hemma gick jag hem till Linda och överlämnade presenter. Jag blev så avundsjuk på den hudlotionen hon fick så nu måste jag se till att köpa en egen innan lovet i sommar!!! Under kvällen gick vi hem till hennes mamma och JAG fick presenter, en sen födelsedagspresent. Jag fick 2 vita formar/skålar precis som jag önskat mig! De kommer verkligen komma till användning!
Under måndagen var jag också med Linda och vi tog en tur ut till Ilanda där Linda köpte sina söta skor. Jag hade planer på att gå och titta på en majbrasa under kvällen men då jag var bjuden på middag hem till Tobias så blev det inget av de planerna, istället avnjöt vi en supergod middag med fläskfilé och spelade TP. Jag och Tobias tittade även på filmen "När mörkret faller". Den var faktiskt jättebra, bitvis var den lite dryg men vissa delar av filmen var så bra att man tyckte om hela filmen.

Tisdagen spenderade jag i Mariebergsskogen. Min moster var där med mina kusiner för att delta i hundutställningen med sin labrador. Det var jättemånga fina hundar där men jag såg tyvärr ingen Fransk bulldog. Jag följde med mina kusiner för att titta på djuren och precis när vi kom fram till fåren säger min 9-åriga kusin: -"den där tackan är lammsjuk!!" Vad hon menade var att den var på väg att lamma. Det som var så roligt var att det visade sig att det faktiskt var sant!! Snacka om en riktig bondtös...

Idag har jag varit på praktik hela dagen, jag inledde mitt temaarbete med tidningen och det gick hyfsat bra då alla elever lyckades välja något att arbeta med. Tyvvärr valde alla killar i klassen att arbeta med samma sak så min nästa uppgift blir att försöka få dem att fördela arbetet mellan sig. Under eftermiddagen hade jag även en mattegenomgång av stapeldiagram. Jag tyckte själv att genomgången kändes kass, det kändes som att jag "räknade" uppgiften högt men inte förklarade något bra. När jag samlade in övningsstencilen jag förberett så visade det sig dock att alla förstått och min mentor sa också att jag skulle vara nöjd med lektionen då han ansåg att jag varit mycket tydlig. Jag tror det är min osäkerhet på mig själv i matematikämnet som gör mig så osäker på min undervisning i matten. Imorgon ska jag ha en genomgång för linjediagram, det tror jag kan bli svårare då jag inte är så säker på att alla är lika bekanta med det som med stapeldiagram.... men det återstår väl att se!

Nu ska jag snart nanna då jag gått och gäspat hela dagen, har varit helt slut av någon konstig anledning!

God natt...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: