Hakuna Matata

2007-03-06
22:05:16

Hjälp! /S

Har precis fått schemat för min sista och kommande kurs. Har då fått veta att jag under min tre veckor långa VFU-period ska genomföra ett temaarbete! Jag har bara fått schemat ännu så jag har fortfarande ingen info om själva uppgiften, men det känns lite skrämmande att genomföra ett temaarbete under tre veckors tid i en femma med elever och handledare man inte alls känner, hur planerar man det??! Speciellt jobbigt  känns det efter att Linda precis haft en tenta som bygger på att ordna ett temaarbete... MYCKET arbete.  Det som är så konstigt är att vi inte fått nästan någon tid alls till att förbereda arbetet. Och det står att vi ska komma överens om ett temaområde med vår mentor så det måste ju innebära att jag ska göra all planering och informationssökning själv.

Har också sett att jag kommer att bli kvar i Linköping fram till första veckan i juni då jag ska skriva och lämna in en examinationsuppgift. Schemat såg bra ut förutom att jag den första halvan av kursen nästan bara har förmiddagsseminarier (kl 8-12) men den andra halvan av kursen när det börjar närma sig den riktiga vårvärmnen har vi massor av eftermiddagsseminarier (kl 13-17).

Min nuvarande praktik går bra men jag får inte leda så många lektioner jag egentligen velat. hade planerat att göra egna Tummensagor med barnen och hon hade godkänt det hela så jag har verkligen förberett det hela genom att låna en bok och gjort en egen saga att visa barnen, sammanlagt skulle jag få 8 lektioner till det men när jag väl kom igår så var den idén struken. Därför känns det lite skrämmande att i nästa VFU gå in i en femma och ha ansvar för ett helt temaområde, när jag i denna period knappt fått hålla i någon undervisning alls.
Men men, nästa torsdag har jag eget ansvar för klassen hela dagen så då får jag väl passa på att hitta på lite egna saker och verkligen ansvara HELT för dagen.

Nu ska jag nanna... måste ju upp tidigt imorgon...

Natti natt...


Kommentarer:
#1: Pumba

Jag hade gärna bytt med dig....!

2007-03-06 @ 22:49:46
#2: Pumba

Jag hade gärna bytt med dig....!

2007-03-06 @ 22:49:56
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: