Hakuna Matata

2007-03-11
21:33:28

Att döda en pitbull /L

Idag står det i tidningen om hur polisen sköt en pitbull som attackerat sin ägare.
94% ansåg att polisen skulle få skjuta aggresiva hundar på plats.
Detta tycker jag är så hemskt, för det första har de ingen aning om varför hunden gick till attack. De sköt den 15 gånger, vad är det för poliser vi har? De kunde väl i alla fall ha klarat det fortare än så?
Jag ansåg också först att man bör förbjuda kamphundar, men efter att jag börjat så "Mannen som talar med hundar" på tv4plus så har jag ändrat uppfattning. Det är helt och hållet ägarens fel när hunden blir aggresiv.

image382Jag tycker att vi istället för att förbjuda hundarna kräver att ägaren tillsammans med hunden ska gå en dressyr kurs. Att man ska ha "körkort" för vissa hundsorter... kanske även alla hundar..?
Men det är så hemskt att man dömmer ut en hel hundras på grund av att det finns människor som uppenbarligen inte kan hantera dem.
Jag är också rädd när jag stöter på kamphundar, men jag är lika rädd när jag ser en "vanlig" hund som inte kan/lärt sig gå i koppel. Det värsta är dessa unga omogna killar som köper sig en maffig hund som vapen, dessa är jag absolut livrädd för att möta.
Nej, man ska sluta dömma allt efter enskilda fall. Det känns som att samhället idag är väldigt snabbt på att dömma alla efter vad några få gör. Det är tröttsamt om inte farligt.




Nu till något lite roligare! Morsan har upptäck en auktionssajt -
http://www.budera.se/. Ungefär som Tradera men verkade iaf lite billigare.
Där hittade jag den här väskan, personligen skulle jag aldrig kunna använda den,
men samtidigt är den så unik. Jag vet inte.... vad tycker nI?


Puss och kram
Linda

Ps. Papi kommer runt 23! Så nu måste jag sitta vaken och vänta =) Går inte till skolan imorgon, har så jäkla mycket läsning kvar och de är inga "viktiga" lektioner! Ds. 


Kommentarer:

Kamphund? Vad är en kamphund? Har 2 pitbull/amstaff men de är fan inga kamphundar de har aldrig blivigt tränade till kamp & är inga kamphundar.

Men håller med dig om att man bör ha körkort till alla hundraser för alla hundar är lika farliga med fel sorts ägare.

Jennyapbt.blogg.se/NEJtillkamphundJAtillpitbull

2008-03-22 @ 13:18:21
#2: Anonym

ja faktisk så var det polisens fel man kan ju fan inte sjuta hunden 15 gånger det är ju hunden som är rädd som hjärtat känner och går i attack så hunden hadde ju rätt för det är ju fan polisens fel dom tog ju fram pistolen före och hunden blir ju rädd som går i attack för det hotande plus hunden känner ju inte polisen så man kan vara rädd och går i attack för det!!

2011-03-23 @ 17:44:19
#3: sandra

hatar att just POLISEN ska skjuta dom;( vrf kan inte dom ägarna fatta att dom har uppfostrat dom fel? jaja har en pitbull som hatar när man blir sur och sprider sur sjukan som jag kallar det:) men när man är glad då jävlar är hon en liten chiwawa som ska upp i knät och ligga där;)

2012-05-10 @ 19:48:07
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: