Hakuna Matata

2007-01-29
20:19:02

Äntligen INTERNET!!!
Ja, nu har jag installerat mig i min nya lägenhet och börjat vänja mig vid att leva som sambo i en 1:a på 35 kvm. Jag flyttade in den 13 januari och hade beställt internet och telefoni till den 16 januari. Som vanligt med mig och telebolag så fungerar det inte! Denna gång har jag valt att INTE ha ComHem som levarantör då de enbart krånglat, så nu valde jag bredbandsbolaget. Vi fick dock varken internet eller telefoni förrän iden den 29 januari! Måste ändå säga att jag hittills föredrar bredbandsbolaget framför COmHem då vi ringt dem 2 ggr o vi kom fram direkt + att de verkligen var trevliga till skillnad från ComHem!

Bilder på lägenheten levereras imorgon... måste ju plocka undan lite så det ser fint ut.

För att återgå till helgen jag flyttade in;
Mina kära föräldrar + pojkvän anlände till Linkan vid 10.30 med ett litet flyttlass. Bland annat kom de med en ny säng. Vi flyttade hela dagen och på eftermiddagen blev det ikea. Jag hade räknat med att det inte skulle vara så mycket folk då det var mitt i månaden och månaden efter jul och nyår. Ack så fel jag hade! Det var jättesvårt att hitta parkering. Väl inne på ikea köptes det bl.a. en garderob som nu har funktionen skafferi i kokvrån, och även ett skrivbord.

Tillbaks i lägenheten... alla var jättetrötta! Ska tala om att det inte är det lättaste att flytta in i en 1:a då man inte har någonstans att ställa undan alla saker så det var SÅ mycket saker och skitsvårt att packa upp något! När klockan var 22.00 avslutade vi arbetet för dagen och avslutade kvällen med varsin pizza och titade på filmen "Sömnlös i Seattle". Nästa dag monterade pappa ihop sakerna och när klockan var 14.00 började de åka hem. Detta var den dag då det blåste så fruktansvärt myclet. Pappa tyckte det blåste så mycket så han visste inte om de skulle våga åka ifall kärran skulle blåsa omkull. Men det gjorde de i alla fall.

10 minuter senare ungefär efter deras avresa ringer mamma på min mobil. Kärran hade blåst av vägen och alla mina gamla saker låg ute på ett fält... i små bitar! Dessutom var kärran som pappa lånat av en vän, trasig. Pappa var inte särskilt glad... De tog sig hem till slut dock, och tvingades komma tillbaks på torsdagen för att hämta alla saker. Så på torsdagen kom pappa, Tobias och kärrans ägare för att hämta kärran och städa upp efter sig. De kunde dock inte åka i pappas bil då draget på bilen gått sönder (kostar 7000kr) så istället fick han låna syrrans saab. Väl i Linköping är dock kärran och min gamla SÄNG stulen! Kärran kan jag förstå... men att någon vill ha min gamla säng som stått ute på ett lerigt fält i regnet... det är  för mig ett mysterium! Tycker faktiskt riktigt synd om pappa.... blev en dyr månad.... min flytt kostade honom ca 10 000kr!!! hade varit billigare att hyra in en flyttfirma!

Lördagnatt åkte dock mor och far till Thailand så jag hoppas att han glömt det här lite. Oturen för familjen fortsatte dock då deras flyg tydligen blev 3 h försenat, och tydligen mådde pappa inte så bra på den 14 h långa flygresan. Under tiden de är borta skulle farmor och farfar passa vår hund, Dick. På måndagen ringde dock syrran och berättade att min kära vovve kissade blod, så de fick ta honom till vetrinären. Det visade sig att han hade cystor på prostatan och var tvungen att kastreras. Innan kastreringen behövdes dock ägarens tillåtelse... alltså pappas! Så det blev ett telesamtal till Thailand och på tisdagen blev stackarn kastrerad! Denna incident kostade ju också lite pengar, me det mesta går ju tack och lov på försäkringen. Stygnen från kastreringen tas bort nästa måndag, samma dag som mamma och pappa kommer hem. Oturen fortsatte då syrran var hemma i mammas o pappas hus i något ärende och när hon stängde ytterdörren sprack rutan! Ännu en liten kostnad....
Jag tror nog det här måste vara den absolut värsta  månade ekonomiskt för mina kära föräldrar med tanke på att de betalade resan också.

Pappa ringde igår och han var helt salig, syrran trodde inte han skulle komma hem för att han trivdes så bra. De hade shoppat för fullt, pappa hade tydligen köpt en sidenmorgonrock.. hrm... det enda som fattas nu är väl en fet guldkedja kring halsen :P Min kära mor hade tydligen varit på en tur ridandes på en elefant!!!!!!!! De som träffat min mamma förstår nog min förvåning...!

Förra helgen firade förresten jag och TObias vår 5 års dag! Det var jättemysigt, fick en bukett blommor av Tobias och på kvällen lagade han SUPERgod mat, pasta med gorgonzolasås och fläskfilé!!!! Mmmm...!

Den kommande helgen ska vi nog ut med några av mina kompisar är tanken och sedan torsdagen den 8/2 kommer vi till Karlstad :D

Förresten Linda... du tänker väl inte bila till Örebro för att åka till IKEA.... du kommer väl och hälsar på mig i Linköping???!

Nu har jag nog rapporterat de stora händelserna...!

Det kommer mera...imorrn!

Kommentar:
#1: Pumba

Stackars dina föräldrar!!!

2007-01-29 @ 20:47:51
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: