Hakuna Matata

2007-02-14
00:24:11

Hemma igen! /L
ÅsaJag har fått mig en ytterligare erfaranhet i kategorin "gör inte".
I söndags skulle jag fixa biljett hem till måndagen. Ja, jag var inte väl planerad, Sandra, för de hade stängt biljettförsäljningen i Karlstad när jag skulle köpa.
I alla fall så kunde man inte boka via internet för buss och telefonen svarade de inte i, varken i Sverige eller Norge så då satsa jag på tåg.
Jag bokade en biljett på SJ och pappa betala (Internet). När jag skrivit ut kvittot så upptäckte jag att de inte har några biljettautomater för SJ i Norge vilket resulterade i att jag lät återköpa biljetten igen. Pappa fick inte sina pengar tillbaka heller. Då kollde vi in vad tåget för Norska bolaget skulle kosta och det var huuuuur krångligt som helst, men till slut såg vi att bara bokningsavgiften var 100 kronor! Shit.
Efter mycket letande såg pappa ytterligare en gång på kvittot vi skrivit ut för SJ så stod det att man kunde hämta ut på biljettautomaten, då fanns det alltså en möjlighet att man inte behövde, för trots allt måste det ju gå att köpa SJ biljett i Oslo?!?
Pappa envisades/övertalade mig att jag på morgonen skulle gå till biljettkassan och fråga efter SJ automat eftersom kvittot jag skrivit ut inte skulle vara giltigt som färdbiljett. Han menade på att det trots allt sker teknikfel och att jag skulle hävda att jag minsann betalat biljetten och inte begärt återköp...
Ja, ni känner ju mig, sånt är inte min starka sida....

Klockan 4 på morgonen väcktes jag, och klockan 5 var vi på väg till Oslo.
Väl i kassan sa hon att jag helt enkelt fick visa upp mitt kvitto eftersom de inget annat kunde göra. Okej tänkte jag, jag har ju kvitto på att jag "betalat".
Väl på tåget var jag skiiitnervös för att bli avslängd och skickade upprepade sms till min pappa där jag beskrev min ångest. Jag är för ärlig för sånna fulspel.
Efter ca 1,5 timme! och något svettig så kom konduktörn. Han såg inte glad ut när han fick min lilla beskrivning på mitt problem, men jag var tydligen inte den första. DÅ!
Tog han bokningsnummret på kvittot och sa att han skulle kolla upp det och komma tillbaka.....!!!!!!!!!
Jag visste ju att det inte var giltigt så de kommande timmarna satt jag som på nålar i mitt säte och varje gång jag hörde nån komma värkte min mage och jag ville bara spy. "Skynda, skynda" snurra i mitt huvud, jag ville bara att tåget skulle vara framme. När vi väl var i Arvika kunde jag börja slappna av för då visste jag ju att blir jag avslängd kan jag åtminstonde ta bussen hem!
Väl framme i Karlstad hade han fortfarande inte kommit och när jag såg en polisbil stå vid tågstation var jag övertygad om att de var mig de var ute efter... jag småsprang bort så fort jag kunde ifrån stationen medveten om att jag lärt mig en läxa.... planera resan i tid och låt dig inte styras av snålheten!
Never ever again!

God natt
Linda

Kommentar:
#1: Marcus

Vi får väl se om dom tar upp det här på Efterlyst i TV3 på torsdag ;)

2007-02-14 @ 01:55:21
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: