Hakuna Matata

2007-12-14
16:23:24

Where's my darling? /S
Hemma från ett hett seminarie där argument kastades fram och tillbaka i diskussionen kring etiska dilemman. Vi fastnade särskilt kring ett fiktivt fall som handlade om en tjej som går till läraren, berättar att hon är gravid och vill ha hjälp med att kontakta rätt ställe så hon kan göra abort, och hon vill absolut inte att föräldrarna ska få reda på det. Frågan är hur man som lärare ska agera i en sån situation... bör man kontakta föräldrarna eller ej?
Bör man diskutera med eleven eller bör man skicka eleven vidare till passande personal? Vissa i gruppen menade att man absolut skulle hjälpa eleven och inte kontakta föräldrarna, vissa menade att man borde diskutera alternativen till abort medans andra absolut inte tyckte att man skulle göra det för att man kan påverka eleven mer åt det ena alternativet omedvetet. Diskussionen blev rätt hetsig, men vi fick i alla fall veta att vi har alltid en skyldig att meddela föräldrarna, men OM det finns misstanke att barnet far mer illa av det så behöver man inte göra det. Men det finns ju massor av situationer som man inte säkert kan avgöra det... vad gör man då?

Älsklingen hade tenta i förmiddags och är sedan dess mysteriskt försvunnen - har försökt ringa men hans telefon är avstängd - lite irriterande då jag vill veta om han har tänkt käka hemma idag eller om jag ska äta utan honom. Sedan ser vårt kök kaotiskt ut med disk över heeeela bänken, men det är inte mitt problem då det är jag som lagar maten och han som diskar - allt efter hans egna regler! Men det är jobbigt att laga mat när det inte finns någon yta fri förutom spisen! Jaja... just nu vill jag bara få tag på honom och veta hur tentan gick och om det ska lagas mat eller om jag ska äta själv...


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: