Hakuna Matata

2007-12-09
00:49:22

Elaka barn! /S
Usch, jag har precis sett en dokumentär på 1:an som hette I flickors värld.
Den handlade om två tjejgäng, det ena var en grupp på 8 tjejer som var 8-9 år gamla, och det andra var en grupp på 14-15 där en av tjejerna hängde sig på grund av mobbning. Temat var i alla fall mobbning, man hade filmat tjejerna samt låtit dem filma sig själva och spelat in sina tankar på band och det var så jäkla grymt!
Det var äckligt hur utstuderade de var, hur de mobbande någon i gruppen men fick det att se ut som om det var på lek, det enda som avslöjande vad som egentligen försiggick var att de bar mikrofoner, det fanns inte en chans att lärarna skulle upptäcka det annars.

Sedan visade de hur utstuderade tjejerna var, de visste precis hur de skulle undgå att bli upptäckta, kunde ex vara personerna som vevade i hopprepet som såg till att veva annorlunda och se till att tjejen som hoppade ramlade och sedan menade att det självklart inte var med mening. Föräldrarna träffades flera gånger under året för att försöka komma tillrätta med problemet men det var så jäkla irriterande för det var bara två av barnens föräldrar som reagerade, det ena var det mest utsatta barnets förälder som grät för att hennes dotter ville vara osynlig och en annan av barnens förälder sa att det var normalt - barn mobbades och blev mobbade men det gjorde dem bara starkare?!!!
Sedan var det en pappa med sin fru - de var de enda som verkligen såg sin dotter för vad hon var, och vad hon gjorde..

Det var i alla fall hemskt att se, mådde verkligen dåligt. Man visade de de yngre barnen för att visa hur tidigt och hur grym mobbingen kan vara, och de äldre barnen för att visa hur långt det verkligen kan gå ( att en tjej väljer att ta sitt liv). Just i denna stund vill jag inte alls jobba med barn, eller någonsin skaffa egna - för fy fasen vad barn kan vara grymma och manipulerande!!!



I flickornas värld

Kanadensisk dokumentär från 2004. I denna dokumentär följer filmarna två tjejgäng. Det ena gänget, med 8-9-åringar, har starka ledare som styr gruppen med raffinerade små medel och signaler som har katastrofalt stor inverkan på gruppen. I den andra tjejgruppen blir en av 14-åringarna utfryst och väljer att till slut ta sitt liv.


Om ni kan få tag på den på något sätt så var den verkligen sevärd...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: