Hakuna Matata

2007-08-28
19:17:36

Gammal i nya kursen /L
Igår satte skolan igång igen. Jag tog bilen till uni, dum som jag är, eftersom det var helt proppfullt på alla parkeringar. Bilar stod längs vägen och överallt! Så jag fick ställa mig längst upp på frödingshöjd och önskade att jag tagit bussen. När jag kom till registreringsbordet fanns inte mitt namn med så damen hänvisade mig till studievägledaren (minnen från gymnasieantagning väcktes till liv). Hon i sin tur hänvisade mig till kursens sekreterare men påpekade att den timmeslånga introt som precis skulle börja var mest för de nya studenterna. Jag tog då mina korta ben och gick till sekreteraren som givetvis inte var på sitt rum! Nu var jag smått irriterad och bestämde mig för att åka hem istället för att vänta på henne. När jag kom hem ringde jag var femte minut i tre timmar när hon äntligen svarade! Jag sa mitt namn och hon såg det inte i sina klasslistor. Hon sa då till mig att ringa antagning (fan tänkte jag nu har det blivit fel på min elektroniska anmälan). Men vi fortsatte prata för hon tyckte det var så konstigt att jag fått alla kurspapper som hon själv skickar ut så hon bad mig upprepa mitt namn och då hitta hon mig på listan! PUH.image722
Så igår hade jag alltså inte behövt åka till skolan överhuvudtaget eftersom det var för nykomlingarna! Så tekniskt sett var jag ledig... =) Nu var det löst.

Idag började alltså skolan officiellt. Det börjades med kursinformation tillsammans med alla kursens studenter (ca 120 pers) dessa delades sedan in i 4 klasser. Jag hade turen och mötte två av mina första kurskamrater utanför så jag hade några att sitta med. In klev också Helena, vår gamla gymnasiepolare, som ledde till att jag hade någon att luncha med =) Vi pratade mest om sommaren som varit. Rökare som hon är satte vi oss ute i solen (även fast det var kallt) och då kom en av hennes gamla kurskamrater. Hon var från Texas och jag absolut älskar att höra när amerikanare pratar svenska och slänger in engelska ord. Det var så häftigt liksom.
På eftermiddagen fick jag äntligen se vilka som jag skulle spendera mitt kommande halvår med. Såg ut som en blandad klass. Min studiegrupp verkade också trevlig, förhoppningsvis är vi på samma nivå.
Kursen verkar också intressant med roliga lärare, hade turen som fick den ansvariga kursledaren och vfuansvarige som klasslärare. Skönt att ha hjälp nära till hands om det behövs. Nu vet jag också hur momentschemat kommer se ut, på tisdag har vi första seminariet - 2 böcker och ett häfte ska vara färdiglästa då.Så jag har att göra.
Imorgon öppnar äntligen Ikea, så nu är jag inte ett dugg avundsjuk på Sandra längre =P Nu har jag mitt eget hihi!!!
Johnny har blivit helknäpp av ensamheten, han jamar och idag hade han möblerat om hemma samt spillt ut en jäkla massa vatten. Men jag har inte tänkt att skaffa en till katt, jag tänkte skaffa en hund nästa sommar lagom till ledigheten så jag har tid i början. Får väl se hur det går, han vänjer sig väl snart....

Puss och kram
Linda

Ps. Glömde motivera min rubrik. Jag är alltså en av dem som gått på uni tidigare, resten är färskingar. Så jag kände mig allmänt duktig idag när jag inte var den vilsna varelsen som jag oftast brukar vara. Ds.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: