Hakuna Matata

2006-10-20
15:53:14

VFU-bedömning. //S
Idag var sista VFU-dagen för denna kurs och det var dags för min bedömning. De gick inte så bra som jag hoppats på. Hennes första fråga till mig var om jag tyckte att jag valt rätt utbildning.... undrar vad hon menade med det? Var det en allmän fråga eller tyckte hon inte att jag passar som lärare??

Det som gjorde att det inte gick så bra var att hon tyckte att jag kunde vara aktivare, ta mer plats i klassrummet och vara aktivare i kontaktsökandet med barnen. Tycker dock hon var lite hård då jag faktiskt bara varit med klassen i sammanlagt 6 dagar, och sdet har varit svårt att knyta kontakt med barnen då vi nästan aldrig är rastvakter, och jag tycker inte att man ska prata om andra saker i klassrummet än det som rör skolarbetet då jag tror eleverna kan bli förvirrade.
Men men, jag ska fortsätta med min VFU i samma klass under nästa kurs också, och då är det förutom de där dagarna mitt i veckan, även två hela veckor med praktik. Jag trivs tyvärr inte så bra med min mentor, jag tycker hon är lite svår att prata med, jag vet inte, hon känns svår att prata med, konstlat. Jag har inte alls svårt att prata med de andra i lärarlaget, utan det är bara henne.

Idag fick vi äntligen både schema och litteraturlista för nästa kurs som börjar den 30/10. Schemat ser okej ut och jag har inga seminarier varken 12 eller  13 december när RHCP är. Men jag vet ju i och för sig inte om vi kommer få gruppuppgifter eller något. Men om så är så bör det inte vara några problem att jag jobbar igen det själv.

Idag ska jag städa lägenheten om jag orkar så jag kan koncentrera mig på hemtentan i helgen. Men jag är fruktansvärt trött så vi får väl se hur noga städat det blir.

Den 30/10 ska jag titta på 1:an jag är intresserad av. Det sämsta med det är att det betyder att jag inte kommer få besked om jag fått den förrän någon gång i november, så om jag får lägenheten så kommer jag vara tvungen att betala hyra både för rummet och lägenheten då jag inte kan säga upp rummet förrän jag vet om jag fått lägenheten.

Hoppas vi ses snart (beror ju på min plugginsats)!

Kommentar:
#1: Pumba

Orättvis mentor, hoppas det går bättre nästa gång! Kram

2006-10-20 @ 17:18:57
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: