Hakuna Matata

2006-11-27
20:11:09

Slutet för kollektivet... /S
Har precis pratat med tjejerna och med ungefär 95% säkerhet så kommer de att säga upp lägenheten denna månad då de hittat en 3:a i Ryd som de är intresserade av. Känns lite konstigt, för även om det blir skönt med eget boende så hade jag räknat med att fortsätta kunna hälsa på i mitt gamla kollektiv. Men så blir förmodligen inte fallet alltså...

Idag var min mentor sjuk fortfarande, så jag och speciallärarens vikarie fick ha hand om lektionerna. Det gick bra men det var en typiskt måndag med allt vad det innebär. Blev lite lätt misshandlad av ett av klassens "problembarn" då han gav mig en knytnäve rätt i magen på grund av att jag sa till honom att vara tyst och inte störa de andra eleverna som jobbade med läsläxan. Jag blev så arg på honom men reagerade bara med att låsa ut honom från klassrummet (han skulle egentligen inte vara där då hans läsgrupp var i ett annat klassrum). Visste inte vad jag skulle göra, hur "hård" man lagligt får vara mot eleverna? Det är nämligen en sån elev där ens ord rinner av honom lika snabbt som vattendroppen på en gås.
Imorgon ska jag vara i en förskoleklass. Det är obligatoriskt att under denna VFU-period besöka en f-klass då vi faktiskt kommer att få behörighet även dit. Så det ska bli roligt, kanske lite drygt då det förmodligen mest kommer handla om att observera och intervjua läraren.

Idag ringde jag mitt hyresbolag för att försöka få hyresavdrag för min första månad i lägenheten då jag inte kommer kunna bo där första veckan pga renovering. De menade dock att de aldrig brukade göra hyresavdrag pga det. Hennes förslag var att jag kanske kunde ställa möbler i kokvrån.... hahaha... visst.... försök få in möbler i en kokvrå som är ca 2*2 meter. Hennes andra förslag var att man kanske kunde ha möblerna i en ände av rummet medan man bytte golv i andra änden... hm.... tror inte riktigt att jag får plats med en hörnsoffa en 1,20 säng, ett skrivbord, TV+TV-bänk m.m. i bara ena halvan av rummet. Samtalet slutade med att hon inte hade några argument och föreslog att jag skulle skicka ett BREV till dem med min fråga!! Så nu ligger Stångåstadens hyresbolag på plats nr 2 på Hata-företags-listan. Plats nummer 1 är ju utan tvekan för ComHem.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: