Hakuna Matata

2006-11-24
21:26:54

Min budget! /S
Denna månad har både jag och Erica bestämt oss för att spara alla kvitton för att verkligen se vad vi lägger våra pengar på.
Anledningen till att jag ville göra det var att jag inte har en aning om vad jag lägger på olika saker varje månad, och på att folk alltid frågar om jag överhuvudtaget äter något om jag klarar att leva utan lån. Resultatet är med säkerhet ionte exakt då jag vet att jag glömt något/några kvitton.

Det här var resultatet;

Resor
Sj; 449kr (detta är en tur och returresa till Karlstad, tror dock jag gjorde två sådana resor denna månad?!)
Östgötatrafiken; 100kr

Konsum (mat inkl. godis)
1196,60kr

Systembolaget
59.50kr

Kläder och dylikt
419.50kr

Kurslitteratur
2032kr

Comviq
175kr

Jag tycker nog att det verkar vara ganska rimliga summor. Det enda som jag och Erica var överens om att vi måste ändra på är inhandlandet av godis!! Från och med nu är vi godispoliser åt varandra :) Det gäller ju dock bara i ca 3 veckor då det är jullov sedan.

Telefonen fungerar äntligen igen, men det var inte tack vare någon tekniker, den började fungera av sig själv av någon anledning. Nu har jag varit i kontakt med företagen som ska fixa till min lägenhet och jag hade sån tur att golvbolaget kommer fixa golvet direkt under v.1, och målarna kommer veckan därefter under v.2 vet dock fortfarande inte vilken dag målarna kommer. Men det innebär ju att jag är redo att flytta in helgen v. 2. Tror det är den 13 januari. Självklart så är min familj bjudna på dop i Stockholm då för min tremänning, och helgen därefter sticker mor och far till Thailand... hm... får väl se hur det hela löser sig.

Nu har jag avklarat min första VFU-vecka och det har varit en låååång vecka!! Det är verkligen jobbigt att gå upp så tidigt om morgnarna. Min mentor har varit sjuk alla dagar utom i tisdags, så jag har fått ha eget ansvar för klassen större delen av dagarna. Och om det är någon som tycker att jag behandlats fel och ska ha ersättning...så nej... det är jag som bett om att få ha klassen själv då jag tycker att man lär sig väldigt mycket. Och att den ordinarie läraren är sjuk är ju perfekt för då stjäl man inte tid från denne som kanske vill göra andra saker med barnen. Till veckan är hon förmodligen tillbaka igen och då ska jag hålla i egen-planerade lektioner som ska bedömas....känns lite jobbigt men ändå skönt att redan ha haft egna lektioner med barnen.

Imorgon kommer det en som ska titta på lägenheten, så idag har vi alla tre skrubbat lägenheten ren för att göra den presentabel. Jag hoppas verkligen att hon kommer att vilja flytta in så jag slipper dubbel hyra och så det löser sig för tjejerna.

Nu närmar det sig jul och jag har faktiskt insett det trots att det verkligen inte är något direkt vinerväder ute. Stan har pyntats med granar och det står dragspelsmän i varje hörn känns det som...riktigt mysigt :)
Desto närmare jul vi kommer desto närmare konserten är det.... hade en dröm om att jag och Linda fick träffa bandet backstage och att vi då fick ta kort på dem.... hur coolt vore inte det...?? Och komma hem med ett foto på en själv och RHCP!!! Hm.... lär ju inte hända i verkligheten men det var en rolig dröm i alla fall!

Denna vecka kommer Tobbe vara ledig och vara hemma i Karlstad. Han har fått i uppdrag av mig att kolla upp olika bredbandsbolag och kolla upp deras bindningstider samt laga sin cykel inför att han eventuellt flyttar hit. Jag är inte fullt säker på att Tobias är lika glad över möjligheten till att flytta ihop med mig som jag är över att få bo med honom. Han säger att han är det men han verkar mest nervös... han är rädd att vi ska gå varandra på nerverna. Det är jag helt övertygad om att vi kommer göra... kan man annat om man bor två personer i en etta med kokvrå på 35kvadratmeter??! Jag tror det kan funka ändå om Tobbe bara lär sig att han inte alltid har rätt och att alla mina idéer är skit... men vi har inte riktigt kommit dit än... efter 5år.... hm... undrar om den envisa godingen någonsin kommer lära sig kompromissa?!

Ojdå... mycket skrivet... imorgon ska jag ut med Joss, David och Ludde, och det ska förberedas med en tur ut till Tornby med Erica för att hitta ett par skor... kan ju inte gärna gå ut i mina vita sneakers!!

Bye bye så länge :)

PS. Syster yster Linda... jag skulle gärna vilja låna/få några kartonger inför min flytt, åtminstone till kökssakerna om du har några kvar? Kan väl skicka dem med vår syster när hon ska hit? DS.

Kommentarer:
#1: Sofia

Jag blir sa stolt over dig! Vad duktig du ar som klarar av klassen sjalv och allt.Later sa cool. Kram S

2006-11-26 @ 10:44:04
#2: Sofia

Coolt. Med t. Inte cool.

2006-11-26 @ 10:44:31
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: