Hakuna Matata

2006-04-29
10:36:30

Stormen och lugnet /L
Morn!!
Ja, min första vecka på VFU:n är över. Hur har det gått?
Ja, det kändes bra när jag åkte hem igår, men i början av vecka mådde jag inte så jättebra över att vara på högstadiet. Klandra mig inte!
Men det visade sig att situationen i en klass, som jag har mest, är väldigt extrem. Så min stackars handläggare har väldigt mycket mentorskap och väldigt lite planeringstid för lektionerna. Jag lider med henne. Men samtidigt, för min egen del är det nyttigt att se den "andra sidan" av läraryrket. Kommunikationen med föräldrar, elever, lärare och ledning, vilket jag känner att jag fått se mycket mer av än vad många andra nog har gjort.

Jag måste bara säga det att det känns så konstigt att vara i den andra "ändan" av skolan. Det blir så konstigt när eleverna säger lärare, eller fröken åt mig, jag är trots allt inte så mycket äldre. När man även får se hur lärarna arbetar, som klasskonferans, som Sandra nämde. Där de pratar om alla individer, har de verkligen gjort det om mig? När man själv sedan ska prata om en elev, det blir skumt, man blir liksom vuxen. Svårt att förklara men jag känner mig väldigt liten och felplacerad ofta, men som tröst har mina handledare talat om att det är normalt! *pusta ut* =)

Igår kväll då... jag somnade vid sju, vaknade, talade med Sandra, somnade igen, vaknade vid tio i morse!
Gissa om jag var trött. Ikväll kommer alltså Sandra och Tobias, själv har jag köpt mig Samboca *smaskens* Ska nämligen prova på en drink tänkte jag.

Mamma hade skickat sms i natt också, hon hade tydligen åkt till Stockholm för att hon kände sig rastlös. No coments, säger jag bara.

Senare tänkte jag färga mitt hår, får se hur det blir när man ska göra det själv. Ser ju inte vad som sker i nacken.

Längtar till ikväll!
/Linda-lite-piggare

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: