Hakuna Matata

2006-04-26
16:08:53

Äntligen lossnar det! //S
Idag var min tredje dag av den nio dagar långa praktiken, och idag äntligen lossnade det!! jag har inte riktigt fått så bra kontakt med barnen känner jag, förrän idag då allting lossnade och nu äntligen kan jag skoja och busa med dem och faktiskt få respons! Speciellt en grabb, hanhar knappt vågat titta på mig tidigare men idag ropade hanoch ville ha hjälp hela tiden och under min rastvakt pratade vi jättemycket!

Var på min första klasskonferens idag också, väldigt intressant, men det är lite skrämmande tanke att tänka att en massa lärare kanske har suttit och diskuterat mig som individ, och haft en massa åsikter, precis som vi gjorde idag.

Istället för lektionen var vi på Cabaret imorse som några elever och lärare anordnat och jag kan säga att jag aldrig känt mig så gammal i hela mitt liv. Eleverna sjöng, spelade, dansade och läste dikter. Det som gjorde att jag kände mig så gammal och nästan illamående var när några tjejer ur sjätteklass dansade till Pussycat Dolls låt Beep. Den låten anspelar grymt mycket på sex, och som ni kanske redan gissat er till så var dansen likadan, de verkligen bjöd ut sig själva, och det var så hemskt att sitta tillsammans med en massa 8- och 9- åringar som skulle se på det!!
Mentorn reagerade också på det och tog upp det efteråt i klassen, självklart på ett annorlunda sätt, hon frågade bara om någon känt sig generad eller tyckt att något under föreställningen var pinsamt, och det visade sig att det var flera elever som tyckt det.

Nu börjar jag bli lite nervös också för idag bokade vi in när vi (jag och den andra lärarkandidaten) skulle hålla lektion, och mentorn bara kastade på oss en massa timmar, så hela nästa onsdag kommer det vara jag och den andra kandidaten som har alla lektioner, däribland en idrottslektion, och på torsdagen kommer vi ha en gemensam och en egen lektion! jag är inte nervös för själva lektionen, utan för att jag inte vet vad jag ska hitta på! Eftersom det är i slutet på terminen har de ju redan gått igenom allting! Kanske blir någon samarbetsövning eller något, jag vet inte, får väl klura på det under helgen.

I helgen ska jag ÄNTLIGEN få träffa Tobias. Pratade med honom igår och fick veta att hans lycka rann ut i sanden väldigt snabb för nu har de redan dragit in på¨hans flygresor och han är tvungen att åka tåg, så en flygresa var allt han fick!

På väg hem från praktiken idag var jag jätteglad, fick bara en sån härlig lyckokänsla av det fina vädret alla vårblommor i skogskanten, de gröna gräsmattorna och att folk i allmänhet börjar vakna till liv! Den känslan försvann dock i samband med att jag öppnade mitt brev ifrån universitetet och får se att jag inte klarade min hemtenta i språkkursen, så nu har jag två hemtentor som ska kompletteras, får väl försöka hinna med det under praktikveckorna nu, annars vet jag inte hur jag ska hinna med allting, med tanke på att jag har tenta i den pågående kursen om cirka en månad + ett stort grupparbete!!!!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: